Martinez mängis eelmisel hooajal Arsenali eest 23 kohtumises ning kaitses väravat Inglise karikafinaalis Chelsea vastu. Aston Villa sõlmis mehega nelja-aastase lepingu.

Villa peatreeneri Dean Smithi sõnul saab Martinezist klubi "pikaajaline võtmemängija".

"On haruldane, kui sa saad osta tippklassi väravavahi, kes pole veel oma parimates aastates. Teame, kui kõrgelt Arsenal teda hindas ning me vaatasime tema silmapaistvaid esitusi eelmisel hooajal karika võitnud tippmeeskonnas."

Martinez lahkub Arsenalist pärast kümmet seal veedetud aastat, olles klubiga liitunud 2010. aastal noormängijana.

Arsenali esiväravavaht on peatreener Mikel Arteta otsusega sakslane Bernd Leno, kes kaitses ka meeskonna väravat Premier League'i uue hooaja avamängus pühapäeval, mil võideti 3:0 Fulhami.

Tegemist on Aston Villa kolmanda suvise täiendusega ründaja Ollie Watkinsi (Brentfordist) ja paremkaitsja Matty Cashi (Nottingham Forestist) kõrval.

Kuulduste kohaselt on Arsenal juba Martinezile ka asendaja leidnud. Islandi väljaande DV andmetel on selleks Prantsuse kõrgliigaklubi Dijoni puurivaht Runar Alex Runarsson (25), kes läks esmaspäeval Arsenali meditsiinilisele ülevaatusele. Väidetavalt maksab Arsenal tema eest Dijonile 1,5 miljonit naelsterlingit (1,6 miljonit eurot).