Eesti ja Tallinna linna meistrid maratonijooksus selguvad laupäeval, 12. septembril Tallinnas. Kuueringiline eksklusiivne jooksutrass kulgeb mereäärsel promenaadil, olles inspireeritud möödunud aasta Doha maailmameistrivõistluste maratonirajast.

Eesti Kergejõustikuliidu, Tallinna linna ja Spordiürituste Korraldamise Klubi koostöös läbiviidava maratoni starti on laupäeva hommikul kell 9 tulemas ainult Eesti ja Tallinna paremad pikamaajooksjad. Maratonimeistrid selguvad sel aastal välisjooksjate konkurentsita ja ilma rahvasportlasteta, sest koroonaviiruse ohu tõttu toimub Eesti osavõturohkeim rahvusvaheline spordisündmus Tallinna Maraton 1.-30. septembrini virtuaaljooksuna.

Maratonimeistrivõistluste jooksutrass kulgeb 12. septembril Tallinnas, Reidi tee ja Pirita tee kergliiklusteedel ning Pirita tee ühistranspordirajal. Nagu aastatagustel maailmameistrivõistlustel Katari pealinnas Dohas, läbivad jooksjad kuuel korral seitsmekilomeetrise ringi ning finišeerivad seejärel 195 meetrisel lõpusirgel. Stardi-finišipaik asub Russalka mälestussamba juures uhiuuel mereäärsel promenaadil. Samas toimub ka võistluste pidulik autasustamine.

Korraldajad tagavad maratoniraja vastavuse ja võistluse läbiviimise vastavalt Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu World Athletics võistlusmäärustele. Samuti järgitakse kõikide nõuete täitmist, mis spordivõistlustele ning avalikele üritustele Eesti Vabariigi valitsuse, Tallinna linna ja Terviseameti poolt on kehtestatud.

Hoolimata sellest, et seekordne maraton suuri liikluspiiranguid kaasa ei too, palutakse piirkonna elanikel, liiklejatel ja jalakäijatel siiski tutvuda liiklusinfo ja -skeemidega. Laupäeva, 12. septembri hommikul ja lõunaajal palutakse piirkonnas liiklejatel ja jalakäijatel olla väga tähelepanelik ning vältida valdavalt mereäärsetel kergliiklusteedel kulgevale jooksurajale sattumist.

LIIKLUSINFO ÜRITUSE AJAL:

Laupäeval, 12. septembril 2020 toimuvate maratonijooksu Eesti ja Tallinna meistrivõistluste läbiviimiseks on Tallinna liikluskorralduses järgmised muudatused:

Kell 8.00-14.00 on liiklemiseks suletud Reidi tee kergliiklusteed ja Pirita tee kergliiklusteed.
Kell 8.00-13.30 on liikluseks suletud Pirita tee linna suunduv ühistranspordirada ning 2. sõidurada. Linna saabuv liiklus sh. ühistransport on suunatud eraldussaare äärsele ühisele sõidurajale.
Kell 8.00-13.30 Linna suunduvad bussiliinid nr. 1A, 5, 8, 34A ja 38 ei peatu Pirita teel peatustes: Mälestusvälja, Maarjamägi, Lillepaviljon ja Lauluväljak.
Kell 7.00-15.00 on suletud Pirita tee kõrval Russalka mälestusmärgi juures asuv parkla
Pirita poole suunduv liiklus toimub ühel sõidurajal vastavalt bussiraja ehitamise liiklusskeemidele.
Kell 8.00-13.30 Tallinna Sadama D-terminali liiklus toimub Reidi tee – Petrooliumi ristmiku kaudu. Reidi tee – Pikksilma tn ristmik on suletud.

Ürituseaegset liiklust korraldavad G4S litsenseeritud reguleerijad. Jooksu julgestavad politseinikud, turvatöötajad ja rajakohtunikud.

Täiendavate liiklusteemaliste küsimuste korral saab abi: e-postiaadressilt: liiklus@jooks.ee

Ürituse liiklusinfo ja -skeemid leiab SIIT.

Liiklusinfo vene ja inglise keeles.