Kontaveit alustas suurepäraselt ning võitis avaseti 6:4. Seti ainsa murde tegi enesekindlalt mänginud eestlanna viiendas geimis, kui pääses 40:15 juhtima ja kasutas ära kohe esimese murdepalli. Osaka avasetis ühtegi murdevõimalust ei saanudki. Jaapanlanna esimese servi õnnestumise protsent oli kõigest 44 (Kontaveidil 63%) ja teiselt servilt võitis ta vaid 53% punktidest (Kontaveit 80%).

Teist setti alustas Kontaveit sealt, kus esimese lõpetas. Ta võitis kohe esimeses geimis jaapanlanna servi ja asus murdega juhtima. Seisul 2:0 jõudis Kontaveit taas murdepallini, kuid Osaka suutis selle päästa ja oma pallingut hoida. Sealt edasi haaras juba jaapanlanna initsiatiivi, murdis lausa kolmel korral järjest eestlanna servigeimi ja võitis seti kindlalt 6:2.

Otsustava seti alguses tegi endine esireket veel ühe murde ja juhtis oma pallingute hoidmise järel juba 3:0. Kontaveit lõpetas nukra seeria, kus ta kaotas lausa üheksa geimi järjest (!), neljandas geimis ning murdis seejärel kohe Osaka pallingu otsa ja jõudis siis 4:4 viigini. Seisul 5:6 juhtis Kontaveit oma pallingul veel 40:15, kuid Osaka jõudis seejärel kahe matšpallini, millest teise realiseeris ära.

Osaka lõi üheksa ässa, tegi viis topeltviga ja realiseeris kümnest murdevõimalusest viis. Kontaveit sai kirja viis ässa, kolm topeltviga ja kasutas neljast murdepallist ära kolm.

Poolfinaalis läheb Osaka vastamisi 14. asetatud belglanna Elise Mertensiga. Kontaveit alustab juba 31. augustil samas võistluspaigas US Openit.

Tänane mäng täispikkuses:


Osaka on 2018. aasta US Openi ja 2019. aasta Australian Openi võitja. 2019. aasta 28. jaanuaril sai temast ka maailma esireket.

Kolmandas ringis alistas Osaka ukrainlanna Dajana Jastremska 6:3, 6:1, teises ringis tšehhitari Karolina Muchova 6:7 (5), 6:4, 6:2. Avaringis oli Osaka tänu neljandale asetusele vaba.

Jaapanlannale on käimasolev turniir sel aastal alles kolmas. Aasta esimesel võistlusel Brisbane'is jõudis ta poolfinaali, Australian Openil pidi reketid pakkima kolmandas ringis.