Zanardi seisund on haigla teatel endiselt raske.

"Tema neuroloogiline pilt püsib muutumatuna. Järgmisi samme pole enne uut nädalat oodata," seisis haigla avalduses.

Sienas asuva Le Scotte haigla neurokirurgia juht Giuseppe Olivieri on varem öelnud, et Zanardi võimalik paranemine võtab aega.

"Me ei saa Zanardi seisundist ülevaadet enne tema ärkamist. Kui ta üldse ärkab. Raske seisund tähendab seda, et ta võib surra. Paranemine võtab sellistel juhtudel rohkelt aega. Operatsioon kulges plaani järgi, aga olukord võib väga kiirelt halvemuse poole pöörduda," lausus ta.

Zanardi osales Itaalia paralümpiakomitee korraldatud võistlusel. Amputeeritud jalgadega Zanardi sõitis Pienza linnas käte jõul liikuva rattaga, väidetavalt põrkas ta kokku veokiga. Allamäge sõitnud Zanardi kaotas käsiratta üle kontrolli ja ta kaldus vastassuunavööndisse.

Sündmuspaigalt viidi ta haiglasse helikopteriga.

Zanardi võistles aastatel 1991-1994 ja 1999 vormel 1 sarjas. Suuremat edu saavutas ta Põhja-Ameerika CART vormelisarjas, kus ta tuli kahel korral tšempioniks. 2001. aastal Saksamaal peetud CART-sarja etapil toimunud avarii tõttu pidid arstid amputeerima Zanardi mõlemad jalad.

Hiljem võistles Zanardi käsirattaga paraolümpiamängudel. 2012. ja 2016. aasta mängudelt kogus ta auhinnakappi neli kuldmedalit.