Võitlus kodustele tiitlite algab juuli teisest nädalast, kui erilise hooaja esimesed suvised kergejõustiku Eesti meistrivõistluste medalid jagatakse nii täiskasvanutele kui ala järelkasvule välja Pärnus, kirjutab ERR Sport.

"Esimesed meistrivõistlused toimuvad meil teatejooksudes 11. juulil ja siis selgub ka esimene täiskasvanute meister," lausus kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi.

21.-24. juulini selgitavad Rakveres üksikalade Eesti meistrid U-14 kuni U-23 vanuseklassi noored. Kokku võistlevad Rakveres nelja päeva jooksul meistrikullale viie erineva vanuseklassi noored.

8.-9. augustini peetakse juba varem välja kuulutatud plaani kohaselt Kadriorus täiskasvanute Eesti meistrivõistlused nii üksikalades kui ka mitmevõistluses. Noorte vanuseklasside mitmevõistluse Eesti meistrid selgitatakse tänase otsuse kohaselt välja 12.-13. augustini Tartus.

Talvel ja kevadel koroona tõttu edasi lükatud TV 10 Olümpiastarti sarja etapid toimuvad uue kooliaasta alguses Võrus ja Rakveres ning finaal nagu mullugi Tartus.

"Augusti lõpus kolmas etapp, septembri alguses neljas etapp ja praeguse kalenderplaani kohaselt 19.-20. septembril Tartus Tamme staadionil toimub TV 10 Olümpiastardi 49. hooaja finaaletapp," lisas Teigamägi.