Eesti korvpalli eredamate tegelaste hulka kuuluva Aivar Kuusmaa jaoks on Audentese spordikooli treeneriks asumine mõneti kannapöördeks. Seni on ta olnud seotud peamiselt Eesti mõistes tippmeeskondade juhendamisega.

„Treenerite valikul oli olulise tähtsusega see, et nad keskenduksid tööle Audenteses, ning nad poleks seotud muude klubidega," sõnas korvpalliliidu koondiste juht Raido Roos. Valiku langetasid alaliit ja Audentes ühiselt. Vastavalt uuele korrale, sõlmib treeneritega töölepingu Audentes, alaliiduga seob neid sportlik pool.

Tänavu Audenteses poisse juhendanud Rauno Pehka ja Howard Frier olid samal ajal seotud ka muude treeneritöödega. Delfile teadaolevalt soovisid nad oma klubidega jätkata ka tulevikus. Kuusmaa oli aga korvpalli mõistes vaba mees, Martin Rausberg lahkub aga uue lepinguga seoses töölt spordiklubist Nord. Lisaks oli Rausberg kahel viimasel hooajal n-ö õpipoisina tegev ka Kalev/Cramo juures.

Pärast pikka mängijakarjääri lõppu töötas Kuusmaa Kalev/Cramo, TTÜ ja Rapla Avis Utilitase peatreenerina. Rapla meeskonna viis ta klubi ajaloo esimese Eesti meistriliiga medalini. Kokku võitis Rapla Kuusmaa juhendamisel medali neljal kevadel järjest meeskonna Eesti meistriliiga medaliteni.

Pärast Raplast lahkumist oli Kuusmaa veidi aega korvpallist eemal, ent lõppenud hooajal tegutses ta esiliigas Kadrina Karude peatreenerina. Ta võttis meeskonna juhtimise üle, pärast kuue järjestikuse kaotusega alanud hooaega ning seejärel võitis meeskond 11 kohtumist järjest. Lõpuks saadi üks kaotus ning Kuusmaa lahkus segastel asjaoludel Kadrina meeskonnast. Kuluaarides räägiti tekkinud vastuoludest meeskonna eestvedaja Raivo Tribuntsoviga.

Noortega puutus Kuusmaa viimati kokku möödunud suvel, kui ta juhendas Eesti U20 koondist. Päris noortega pole ta aga varem tööd teinud.

Audentses oodatakse uutelt treeneritelt uut lähenemist. „Korvpallis on oluline see, millised saavad olema noorte väljundid. Loodame lisaks esiliigale leida mängimiseks ka mõne rahvusvahelise sarja. Näiteks EYBLi U20 turniiri," rääkis Ilver. Esialgu Audenteses selles sarjas siiski järgmiseks hooajaks kohta pole.

Audentsese tüdrukute treenerina jätkab tööd Marko Parkonen.