Toyota spordidirektori Kaj Lindströmi sõnul on neil vedanud, sest kaks järgmist etappi toimuvad Põhja- ja Lõuna-Ameerikas. Kui sel nädalal kihutatakse Mehhikos, siis aprilli lõpus toimub MM-ralli Argentinas. Mehhikos on praeguse seisuga seitsmel inimesel tuvastatud koroonaviirus, Argentinas on nakatunuid 17 ja surmajuhtumeid üks.

"Oleme saanud normaalselt Mehhikosse reisida, jälgides samal ajal nõu meeskonna arstilt," rääkis Lindström portaalile DirtFish. "Mehhikos ja Argentinas on hetkel väga vähe koroonaviiruse juhtumeid. Meil on üsna vedanud, et järgmised kaks rallit toimuvad võrdlemisi viirusevabal alal. Asi oleks võinud olla teine, kui peaksime Euroopas olema."

"Me oleme käitunud mõistlikult," lisas M-Spordi boss Richard Millener. "Loomulikult keskendume hügieenile, aga päeva lõpuks pole me hetkel reisimas piirkonda, kus oleks vaja juba mingisugusel määral karantiini. Ühtegi nõuannet Mehhikosse mitte reisimise kohta pole antud. Viimati kui ma vaatasin, siis maailm ikka pöörles ringi..."

Hyundai meeskonna tiimipealiku Andrea Adamo sünnimaa Itaalia on Euroopas kõige hullemini koroonaviirusega pihta saanud. Adamo ise elab aga igapäevaselt Saksamaal ning Itaaliat külastas ta viimati veebruari alguses. Küll aga kardab Adamo, et Itaalia kodakondsus võib tema reisimisele tagasilööke tuua. "Kõige hullem asi, mis hetkel levib, on paanika," kommenteeris Adamo olukorda. "Hetkel saame reisida ilma piiranguteta. Probleem on aga siis, kui riigid kardavad vastu võtta välismaalasi ja hakkavad piiri peal peatama itaallasi või teisi rahvuslasi."

"Nad vaatavad passi ja näevad, et ma olen itaallane, aga viimati käisin Itaalias nädal pärast Monte Carlo rallit (23. - 26. jaanuar). Kui ma oleksin viirusesse nakatunud, oleksin juba ka üle saanud sellest. Isegi, kui ma ütlen, et elan Saksamaal ja olen sealne resident, siis see ei pruugi inimesi huvitada."

Euroopasse naaseb WRC-karussell mai lõpus, mil peetakse Portugali MM-ralli.