BBC Sport kirjutab, et see karm karistus tähendab väga suure tõenäosusega peatreener Pep Guardiola lahkumist juba käesoleva hooaja järel.

Viimastel nädalatel on Guardiola pidanud korduvalt oma lepinguga seotud küsimustele vastama ning on pidevalt väitnud, et ei kavatse sel suvel lahkuda, kuigi kontraht seda võimaldaks. Hispaanlane viitas, et kasutab lepingu pikendamise võimalust 2021. aasta suveni.

BBC jalgpalliajakirjanik Simon Stone on üsna kindel, et kui Cityle määratud Meistrite liigas mängimise keeld jääb jõusse, otsustab Guardiola siiski lahkuda. Peamine põhjus olevat motivatsioonis, sest kahel eelmisel aastal Cityga Inglise meistriks tulnud hispaanlane ihaldab hetkel kõige enam just Meistrite liiga karikat. Isegi kui ta selle tänavu peaks võitma, on tema lahkumine üsna tõenäoline.

Viimased spekulatsioonid viivad Guardiola Torino Juventusse, kuid väga edukat Hispaania treenerit jahivad kindlasti ka mitmed teised tippklubid. Itaalia meedia spekuleerib juba nädalaid, et Juventuse peatreener Maurizio Sarri järgmiseks hooajaks ilmselt oma ametikohale ei jää.

Kevin De Bruyne  ja Sergio Agüero

Mis saab City mängijatest?

Juba on teada, et veteranmängija David Silva (34) on otsustanud selle hooaja järel - kui tema leping lõppeb - klubist lahkuda. Väga tõenäoliselt lisandub aga lahkujaid teisigi, sest paljude põhimeeste kontraht saab enne läbi, kui City uuesti eurosarja pääseb. Selle nimekirja tipus on kindlasti Argentina ründetäht Sergio Agüero (31), kelle leping lõppeb järgmise hooajaga. Samal ajal saab kontraht läbi ka Saksamaa koondislasel Leroy Sanel (24), kes on pikka aega olnud Müncheni Bayerni sihikul, aasta hiljem lõppeb kontraht kogenud keskkaitsjatel John Stonesil (Inglismaa, 25) ja Nicolas Otamendil (Argentina, 32).

Mis saab aga sellistest tähtedest nagu Kevin de Bruyne, Ederson, Bernardo Silva, Raheem Sterling ja Riyad Mahrez? Kindlasti unistavad nemadki Meistrite liiga karikast ega taha lähiaastatel vaid Premier League`i tiitli eest mängida. Pealegi kui lahkub Guardiola, on ka neil lihtsam Cityst lõpparvet nõuda.

Milline on rahaline kaotus?

Simon Stone kirjutab, et huvitaval kombel on City jaoks karistusega kaasnev rahaline kaotus kõige ebaolulisem teema. Kõik teavad, et meeskonnal on väga rikkad omanikud Araabia Ühendemiraatidest. "Jah, mõistagi kaotavad nad kümneid miljoneid, kui jäävad eurosarjast eemale, kuid see neid eriti ei mõjuta," kirjutab Stone.

Juba 2014. aastal sai City finantsreeglite rikkumise eest 49 miljoni naela suuruse karistuse, kuid sellel polnud pikas perspektiivis mitte mingit tähtsust. Seejärel on võidetud kaks Inglise meistritiitlit, korra FA Cup, kahel korral nn. Inglise superkarikas ja kolmel korral Inglise liigakarikas.

City jaoks võib Meistrite liigast eemalejäämisel olla tõsisemaks löögiks hoopis asjaolu, et nad ei saa lähiaastatel enam UEFA punkte koguda ning kui nad ihaldatud eurosarja naasevad, ootab neid alagruppide loosimisel väga madal asetus. See omakorda võib oluliselt halvendada nende võimalusi väga kaugele jõuda.