B-grupis sai Eesti koondise ekstreeneri Gheorghe Cretu juhendatav Kemerovo Kuzbass kodusaalis 3:0 (24, 21, 18) võidu teise Venemaa superliiga meeskonna Novõi Urengoi Fakeli üle. Alagrupi teises avavooru mängus alistas Berliini Recycling Volleys eile 3:0 Ljubljana ACH.

C-grupis peeti väga põnev ja võitluslik mäng Ankaras kohaliku Halkbanki ja Andri Aganitsa tööandja Maaseiki Greenyardi vahel. Maaseik kaotas esimesed geimid 20:25 ja 23:25, ent kolmanda võitis 29:27, neljanda 25:20 ja viienda 15:10. Võtmegeim oli kolmas, võõrustajatel oli kasutada koguni neli matšpalli. Maaseiki geimpalli puhul oli oluline roll ka eestlasel, Aganits pidurdas kahel korral edukalt türklaste ründelöögi ja Belgia klubi suutis seejärel realiseerida kontrapalli. Ehk kokkuvõttes: Maaseik suutis surmasuust välja tulla ja Halkbanki mehed olid kaotusest väga löödud ja pettunud. Rünnakul vähe tööd saanud Aganitsa arvele kogunes 8 punkti (kasutegur +6; rünnak 75%; 2 blokki). Maaseiki resultatiivseim oli nurgaründaja Jonas Kvalen (26 punkti; +17), Halkbankil Türgi koondise diagonaalründaja Metin Toy (26; +17).

Kaasani Zeniidi ja Jastrzebski kohtumine on lükatud jaanuari, kuna Zeniit osaleb praegu klubide MM-il.

D-grupi soosik Perugia (Robert Täht) võõrustas täna Lissaboni Benficat. Üllatuslikult ei võidetudki 3:0. Avageim kuulus Itaalia tippklubile 25:18, seejärel aga lasti ilmselt veidi lõdvaks ja kaotati teine 24:26. Siis suutsid Vital Heyneni hoolealused end kokku võtta ja kahes viimases geimis anti külalistele vaid 15 ja 19 silma. Pöörde aitas tuua põhisidemängija Luciano de Cecco sekkumine pingilt.

Benfica jäi täiesti uskumatult hätta Perugia serviga, kokku lubati endale kõmmutada koguni 16 serviässa! Neist omakorda koguni 9 kanti Perugia resultatiivseimana 23 punkti skoorinud Wilfredo Leoni arvele. Teise nurgaründaja kohal kasutas Heynen täna Oleg Plotnitskit, kes tõi 10 silma (+5; rünnak 22%; 5 ässa). Täht täitis täna väikest rolli, käies kolmel korral vahetusest pallimas. Tulemus ei olnud paha: 3 servi, 1 äss, 1 viga.

Timo Tammemaa ja Tours VB said Varssavis selge 0:3 kaotuse sealselt Orlen Paliwalt, geimides teeniti 15, 22 ja 23 silma. Eestlasest temporündajal oli kehv päev, ta jäi nulli peale, efektiivsus oli -3 ning teisest geimist alates teda enam platsile ei lastud.

E-grupis sai Zaksa eile kindla 3:0 võidu Novi Sadi Vojvodina NS Seme üle, Martti Juhkami tööandja VfB Friedrichshafen võõrustas täna Belgia klubi Roeselare Knacki ja pidi vastu võtma üllatavalt kindla kaotuse 0:3 (23:25, 21:25, 15:25). See oli saksa klubile külm dušš, sest eeldada võis, et just Knackiga hakkavad nad võitlema grupi teise koha eest. Nüüd tehti kohe enda jaoks olukord raskeks. Juhkami alustas põhikoosseisus ja tõi avageimis 3 punkti (+2; rünnak 25%), seejärel istutas treener Michael Warm ta pingile.

A-grupis täna ühtegi mängu ei peeta.

Igast grupist pääseb edasi võitja, lisaks viie grupi peale kolm edukamat teise kohta tiimi. Seega iga võit ja punkt on kulla hinnaga.

Meie meeste ootuste kohta saad lugeda SIIT.

Kõiki mänge näitab tasuline kanal Eurovolley.tv.