Leppiku efekt sai võrkpallisõprade seas tuntuks eelmisel hooajal, mil Pärnu mäng ja tulemus sõltus tihti just sellest, kas nende peamine nurgaründaja oli väljakul või mitte. Leppiku teeb siinmail eriliseks tema üldmäng – ta kuulub liiga paremikku nii servi vastuvõtul kui ka rünnakul. Eile 187-sentimeetrist Leppikut aga polnud ning Pärnu kaotas mängu ühe oma põhirivaali vastu 1:3.

26-aastane Leppik on mänginud kogu oma karjääri Pärnu Võrkpalliklubis, olgugi et siinne liiga paistab end tema jaoks juba mõnda aega ammendanud olevat. Tõsi, paljuski on teda sel teel takistanud tihedad tervisemured.

“Ütleme niimoodi, et Taaveti puhul on tegemist päris huvitava kujuga,” rääkis Pärnu Võrkpalliklubis juba aastaid Leppikuga koostööd tegev Tarmo Tiits eelmise nädala “Kuldse geimi” saates. “Kui ta tuleb sulle tänaval vastu, siis pole näha, et tal on nii jalas kui ka õlas selline litakas sees. See on võimas. Taaveti puhul on huvitav see, et ta teeb oma asjad trennis ära, aga kas ta teeb lisa? (Kahtlevalt.) Võib-olla… Fakt on see, et ta ei pea oma füüsise pärast muretsema, sest see on lihtsalt (looduse poolt) olemas. Nii ongi.”

“Ma arvan, et tal oleks vaja saada väliskogemust. Et näha, kuidas asjad käivad. Ta on jäänud liiga kauaks Pärnusse. Eks inimesed ole erinevad (välismaale mängima minemise osas). Ma olen öelnud kahele mängijale kunagi ammu, et kui ma nende rumalat nägu siin võistkonnas veel sügisel näen, siis nad saavad mu käest tappa. Need olid Andri Aganits ja Timo Tammemaa. Ka nemad olid selles küsimuses kahe vahel. Neid sai heas mõttes hirmutatud. Võib-olla ma pean Taavetit samamoodi hirmutama,” muigas üldkehalise ettevalmistuse treener Tiits.

Kas Tiits usub, et Leppikut võib kunagi Eesti koondise põhikoosseisu tasemele kerkimas näha? “Ma arvan, et ta juba on Eesti koondise põhimees tegelikult. Lihtsalt küsimus on selles, et… Kunagi oli suur poleemika, et Avo (Keel) võttis Andres Toobali asemel koondisse Martti Keele. See oli kõva teema. Nii mõnigi ordeni-mees tahtis võistkonnast ära minna. Aga see on nagu malemäng. Kui sa eelistad oda vankrile, siis nii on. Igal harrastajal on mingid nupud, mida ta eelistab rohkem kasutada. Mul on väga kahju, et Taavetile ei antud koondises võimalust, sest potentsiaali temas on. Ma arvan, et näiteks Timo (Tammemaa) sai väga kõva motivatsioonilaksu esmakordselt koondisse pääsedes. Kahju, et Taavetile seda ei võimaldatud. Aga võib-olla oli Taavet siis lihtsalt oda, aga tol hetkel eelistati teise nuppe,” viitab Tiits Gheorghe Cretu peatreeneri-ajale Eesti koondises. Olgu siinkohal lisatud, et Leppik siiski kuulus korra Cretu-ajal koondisse, ent seda vaid lühikese perioodi vältel.

Eesti koondises on tuleval suvel kõige tihedam konkurents ootamas ees just nurgaründajaid, kus neljale või viiele kohale kandideerivad lisaks Leppikule ilmselt ka Robert Täht, Martti Juhkami, Kristo Kollo, Andrus Raadik, Keith Pupart, Kevin Saar, Dimitri Korotkov, Rauno Tamme, Märt Tammearu, Albert Hurt, Stefan Kaibald, Valentin Kordas, Karli Allik ja Oliver Orav.

Kuula kogu teemat saates alates 36.20-st:

1x
00:00