Angermanlandi kohus leidis, et Kindberg, Hakan Nilsson ja Mikael Carlqvist suunasid aastatel 2013-17 Östersundi jalgpalliklubisse pea poolteist miljonit eurot maksumaksjate raha, peamiselt läbi linna elamumajanduse ameti, mille peadirektoriks Kindberg oli, vahendab ERR-i spordiportaal.

Lisaks määrati Kindbergile viieaastane ärikeeld ja Östersundi jalgpalliklubi tütarettevõte Driftaren AB peab esialgu maksma 500 000 rootsi krooni (47 000 euro) suuruse trahvi.

Kuigi Rootsi jalgpalliliidu distsiplinaarkomitee ei saa Östersundi Kindbergi tegude eest karistada, sest litsentseerimisega tegelev üksus ei esitanud alaliidule oma tõendeid õigeaegselt, pole võlgades klubi jätkamine Rootsi kõrgliigas Allsvenskanis siiski veel kindel.

"Kahekuuline aegumistähtaeg ei tööta keeruliste finantsuurimiste ja majanduskuritegude puhul," rääkis Aftonbladetile Rootsi jalgpalliliidu advokaat Anders Hübinette. "Novembri lõpus toimuval nõukogu koosolekul võetakse kõne alla tähtaja pikendamine, aga juba möödunud intsidentide puhul seda kehtestada ei saa."