Esmapilgul tundub, et loosi üle meie meesvõrkpallurid kokkuvõttes väga kurta ei saa, oleks võinud minna halvemini. Robert Täht ja Perugia (Itaalia) kohtuvad D-grupis Timo Tammemaa ja Toursiga (Prantsusmaa), lisaks poolakate Varssavi Projekti ja ühe kvalifikatsioonist läbi tuleva võistkonnaga.

Martti Juhkami ja Friedrichshafen (Saksamaa) sattusid E-gruppi koos Zaksa (Poola), Roeselare Knacki (Belgia) ja teise kvalifikatsioonist tuleva tiimiga. Andri Aganitsal ja Maaseiki Nolikol (Belgia) seevastu nii hästi ei läinud, nemad saavad võimeid võrrelda Kaasa Zeniidi (Venemaa), Ankara Halkbanki (Türgi) ja Jastrzebskiga (Poola).

Kõige rajum tundub olevat A-grupp, kus on tiitlikaitsja Civitanova Cucine Lube (Itaalia) ja valitsev klubide maailmameister Trentino (Itaalia). Cretu juhendatav Kemerovo (Venemaa) sattus B-gruppi. Edasi pääseb iga grupi võitja ja lisaks kolm edukamat teise koha võistkonda.

Läbi kvalifikatsiooni võib põhiturniirile pääseda ka Kristo Kollo, tema tööandja Galati (Rumeenia) peab esmalt üle mängima Novi Sadi Vojvodina (Serbia). Seejärel ootaks ees Soligorsk (Valgevene) või Sastamala (Soome), võitja teenib koha E-gruppi.

Meeste alagruppide koosseisud.

Naiste alagrupiturniiril lööb kaasa kaks eestlannat – soomlaste Salo Viesti ridadesse kuuluvad Nette Peit ja Anu Ennok. Fortuuna mingit kingitust Soome meistrile ei teinud, A-grupis minnakse vastamisi Türgi klubide Istanbuli Fenerbache Opeti ja Istanbuli Eczacibasiga ning lisaks poolakate Lodzi Budowlaniga.

Naiste alagruppide koosseisud.

* Kuus eestlast Meistrite liigas peaks olema rekordiline näit, kui peame silmas põhiturniiri ja välisklubisid. Rohkem osales meie mängijaid võrkpalli kõrgeimas klubisarjas vaid hooajal 2003/2004, kui Pärnu ESS lõi kaasa Meistrite liiga alagrupiturniiril.