Kui Verstappen oleks sama nobe ka homses kvalifikatsioonis, tähendaks see talle pühapäevaks ikkagi kuuendalt kohalt startimist, sest Honda mootorivahetuse tõttu kannab ta sel nädalal viiekohalist stardirivi karistust.

"Saime küll karistuse, aga ma pole liiga pettunud. Oleks ma teadnud, kui keeruline Singapuris saab olema, oleksin ma meelsasti karistuse seal ära kandnud. Aga ainult viiekohaline karistus... Siin saab mööda sõita. Kui sa oled kiire, võid ettepoole tõusta," ei teinud pärast treeningut Red Bulli boksi taga ajakirjanikega kohtunud hollandlane väiksest karistusest suurt numbrit.

Eelmisel aastal tegi Verstappen Sotšis võimsa etteaste, tõustes 19. stardikohalt viiendaks. "Sel aastal on keskpärased tiimid ilmselt natuke konkurentsivõimelisemad, aga nendega ei tohiks sellegipoolest probleeme tekkida," lisas ta.

Viiekordne maailmameister Lewis Hamilton (Mercedes) näitas teisel vabatreeningul alles neljandat ringiaega (+0,798), jäädes isegi oma tiimikaaslasele Valtteri Bottasele 0,152 sekundiga alla.

Kui Mercedes homsega kuidagi kiirust üles ei leia, tähendab see suure tõenäoususega nende Sotši imelise võiduseeria lõppu. Hõbenooled on nimelt noppinud kõik Venemaa GP esikohad alates 2014. aastast, mil Sotši ringrada kalendrisse lisati.

"Ma pakun, et me kaotame Ferraridele sirge peal kaheksa kümnendikku. Me oleme arenenud, aga nemad arenevad palju kiiremini. Oleme mõelnud, kuidas autot paremaks teha, aga see pole lihtne. Kuulsin, et homme lubatakse sadu. Ma loodan, et sajabki, sest see teeks olukorra põnevamaks," rääkis Hamilton.

Sotši ringraja programmi avab homme kell 10.15 vormel 3 sarja esimene põhisõit. F1 kvalifikatsioon on kavas kell 15, põhisõit pühapäeval kell 14.10.