1. vabatreeningu TOP 5:

1. Charles Leclerc (Ferrari) 1.34,462
2. Max Verstappen (Red Bull) +0,082
3. Sebastian Vettel (Ferrari) +0,543
4. Valtteri Bottas (Mercedes) +0,736
5. Lewis Hamilton (Mercedes) +0,949

Ebaõnn tabas ainsat kodupubliku soosikut Daniil Kvjati (Toro Rosso), kes mootoriprobleemide tõttu auto vähem kui pool tundi peale sessiooni algust raja äärde pidi jätma.

Treeningu ajal meediale antud kommentaarides polnud Toro Rosso pealik Franz Tost kindel, mis Kvjati autol täpsemalt juhtus, kuid ta uskus, et see on seotud kütusesüsteemiga.

Daniil Kvjat jättis Sotšis auto raja äärde.

Nii või naa on Kvjatile vabatreeningud ja ka homne kvalifikatsioon tähtsad ainult autoga kohanemise mõttes, sest jõuallika kõikide elementide vahetuse tõttu (ainsana jäi vahetamata aku) alustab ta pühapäevast põhisõitu rivi lõpust. Ülejäänud Red Bulli ja Toro Rosso piloodid Max Verstpannen, Alexander Albon ja Pierre Gasly saavad viiekohalise stardirivi karistuse.

Väiksematest intsidentidest võib välja tuua Romain Grosjeani (Haas) ja Lewis Hamiltoni (Mercedes) napika boksitee alguses, mis võinuks lõppeda Hamiltoni tagant otsasõiduga. Süüdlaseks peetakse siin viiekordset maailmameistrit, kes pisut liiga hoogsalt boksiteele sisenes.

Viiekordsel maailmameistril oli probleeme ka rajal joonte vahel püsimisega - kahel korral sõitis Hamilton otseks 2. kurvi. Sessiooni ainus tõsisem avarii juhtus lõpus Daniel Ricciardoga (Renault), kes 5. kurvis pirueti tegi ja tagatiivaga seina sõitis.

Kell 13 algab Sotšis vormel 3 etapi kvalifikatsioon. F1 teine vabatreening on kavas kell 15.