Mängu murdepunkt saabus otsustavas setis seisul 4 : 4 Šarapova pallingul. Geim kestis suisa 18 minutit. Mõlemad mängisid suurepärast tennist, kuid Kontaveit oli otsustavatel punktidel kindlalt. Kaks esimest murdepalli läksid luhta, kuid kolmas õnnestus.

"Oli väga tasavägine mäng. Otsustavatel hetkedel ma seisust ei mõelnud vaid võitlesin lõpuni," sõnas kontaveit pärast matši. "Olen võidu üle väga õnnelik. See oli hea võit, sest Šarapova on suur võitleja."

Kohtumine kestis 2 tundi ja 40 minutit.

Esimeses setis ei saanud Kontaveit hakkama pallinguga. Tema esimese servi protsent oli vaid 35 ja teise servi puntidest võitis ta vaid 35%. Teises setis asi paranes, kuid kolmandas hakkis serv taas. Ent kui pall mängus oli, tegutses kontaveit võimsalt.

Kontaveidi ja Šarapova statistika oli üsna võrdne: äralöögid 26 - 25, lihtvead 35 - 36, esimese servi õnnestumisprotsent 48 - 57.

Teises ringis läheb Kontaveit vastamisi paari Carla Suarez Navarro (WTA 29.) ja Venus Williamsi (WTA 50.) võitjaga.

Kohtumine täispikkuses:


Enne mängu:

Kontaveit teenis turniiriks 16. ehk viimase asetuse. Kogenud Šarapova pääses turniirile tänu erikutsele.

„Oli väga tasavägine mäng, sain publikult kolmandas setis palju abi,” tänas Kontaveit peaväljakul matšile kaasa elanud pealtvaatajaid. „Otsustavatel hetkedel ei mõelnud seisule, vaid võitlesin lõpuni. Olen võidu üle väga õnnelik. Šarapova on vägev võitleja.”

Kontaveit on Šarapovaga varasemalt vastamisi läinud korra. 2017. aastal Stuttgardi tenniseturniiri veerandfinaalis jäi venelanna peale numbritega 6:3, 6:4.

Kontaveidi ja Šarapova vahelise kohtumise võitja läheb teises ringis vastamisi paari Carla Suarez Navarro (WTA 29.) ja Venus Williamsi (WTA 50.) võitjaga.

Kohtumine eestlanna ja venelanna vahel peetakse keskväljaku neljanda matšina ning ei alga Eesti aja järgi varem kui täna öösel kella 2 paiku. Delfi TV teeb kohtumisest otseülekande.