Souqueti näol on tegemist 50-aastase endise maailmameistri ja elava legendiga kes võitnud piljardispordis kõik, mida üldse võita annab, ning kes paikneb tänasel hetkel maailma edetabeli 15. real (üks koht Grabest tagapool).

World Cup of Pool nimelisele turniirile pääsevad kutsetega vaid maailma 32 parima riigi meeskonnad. Eesti sai teist aastat turniirile kutse tänu Denis Grabe headele saavutustele rahvusvahelistel turniiridel ning ennekõike tänu tema maailma edetabeli kohale (Grabe paikneb hetkel maailma edetabeli 14. kohal).

Turniiri tabelisse paigutatakse 16 parimat meeskonda ning neile loositakse vastu ülejäänud 16 meeskonda. Loosi tahtel tuli Eesti esindajatel kohe avaringis minna kokku turniiri favoriidi Saksamaaga.

"Loos on küll võimalikest variantidest vaat et halvim, kuid turniiri võtmiseks tuleb alistada kõik paarid, kes vastu tulevad. Samuti ei saa alahinnata ja unustada asjaolu, et tandem Grabe - Mägi kohtusid eelmine aasta kohe avaringis turniiri võitja Hiinaga, seejuures juhtisid kohtumist 6:5, kuid kaotasid dramaatilise lõpuga mängu seisuga 6:7!," sõnas alaliidu esindaja Kristjan Kuusik enne turniiri algust.

Eile peetud avaringi kohtumise lõppvaatus oli samuti väga dramaatiline, kuid seda õnneks mitte Eesti jaoks. Eesti läks juhima koguni 6:4 ning 11. mängus oli võimalik Eesti esindajatel ka laud puhtaks lüüa. Seda aga ei suudetud ning mõne hetke pärast seisis juba tablool seis 6:6. Seitsme võiduni peetava kohtumise otsustavas mängus oli võiduvõimalusi mõlemal meeskonnal, löögid läksid korduvalt üle ühelt meeskonnalt teisele ning mõlemad meeskonnad proovisid 6/9-kombinatsiooniga lõpetada mängu ka enneaegselt (lüües läbi teise kuuli viimase kuuli sisse).

Pärast Filleri ebaõnnestunud katset jäi lauale 4 kuuli, peale mida Eesti esindajad enam ei eksinud ning võtsid dramaatilises kohtumises jõuga, seisuga 7:6 võidu.

Reedel kell 17 (Eesti aja järgi) kohtuvad Grabe ja Mägi kahekandikfinaalis Kanada meeskonnaga.

Homme, so 28. juunil kell 17.00 (Eesti aja järgi) kohtutakse pääsuks 1/4-finaali Kanada meeskonnaga.

Turniiri auhinnafond on 250 000 USA dollarit.