Kirt tuli Tartusse veidi ebamäärases seisus: Soomes toimunud hooaja avavõistluse järel, kus ta viskas 89.75, oli õlg jäänud veidi kangeks ja esmaspäeval pidi ta trennis odaviskest loobuma, toonust hoidis ta topispalli ja kuuli loopides. Seetõttu oli tänane võistlus kompiv ja tulemus edenes aja jooksul. Kirt alustas 80.97-ga, siis viskas 83.92, 84.57, 82.49 ja seejärel koguni 87.65. Kuuendast katsest ta igaks juhuks loobus.

"Soome võistluse järel kõik küsisid, kas jäin terveks, nüüd ei julge enam ära sõnuda," ütles Kirt muiates. Toona kahtluse all olnud selg pidas hästi vastu, kuid külmades tingimustes toimunud võistlus tegi õla veidi kangeks. "Õlg oli täna väsinud, päris 100 protsenti ei olnud. Alustasin rahulikult, kompisin piire, et mida õlg lubab teha. Vaimselt oli natuke raske ka nii võistlema tulla, et viimasel visketrennis oda visata ei saanud. Aga selle 87 meetri viskel ma muidugi enam kuskilt tagasi ei hoidnud. Järgmise võistluse teen 11. juunil Soomes, usun, et 12 päeva on taastumiseks piisav aeg."

Selle väikese pausi järel peaks Eesti rekordimehel tulema kolm võistlust järjest: 11. juunil Turus, 13. juunil toimub Oslos Teemantliiga etapp ja kaks päeva hiljem toimuvad Lätis Balti meistrivõistlused/Presidendi karikas. "Koondise eest võistlemine on auasi," ei jätaks Kirt sedagi jõuproovi vahele.

Tõrvast pärit mehe tänasest tulemusest on tänavu maailmas rohkem visanud vaid kolm atleeti: Andreas Hofmann (89.40), Kirt ise (89.33) ja teine sakslane Bernhard Seifert 89.06. Teise koha sai Tartus Valgevene sportlane Pavel Maleška - 80.56. Rohkem 80 meetri joone ületajaid ei olnud, Tanel Laanmäe loobus võistlusest säärevaevuse tõttu.

Korraliku etteaste tegi avavõistlusel nulli peale jäänud kuulitõukaja Kristo Galeta, kes lennutas raudmuna 20 meetri joone alla - 19.71. "See on juba rahuldav," kommenteeris Galeta. "Kuna eelmisel võistlusel ei jäänud ma ringi püsima, siis tegin täna katsed kindla peale, liiga suur paus tuli sisse. Kui rütmi korda saan, võib midagi head tulla. Õlg, kuhu hiljuti süsti sain, oli okei."

Napilt, vaid nelja sentimeetriga jäi isiklikule margile alla teiseks tulnud Jander Heil, kes sai kirja 18.81.

Väike üllatus sündis 400 meetri jooksus, kus Karl Erik Nazarov sai jagu rekordimehest Marek Niidust. Nazarov viis rekordi 48,11 sekundini, Niit sai ajaks 48,51. Võitis staadionirekordi 47,08ni viinud ukrainlane Aleksei Pozdnjak.

Teivashüppe võitis 5.21-ga Eerik Haamer, kaugushüppes oli eestlastest 7.52ga parim Hans-Christian Hausenberg.

Haiguse tõttu jäi seekord võistlemata Eesti rekordinaistel Reena Kollil ja Liina Laasmal.

Kõik protokollid peaksid ilmuma siia.