Tustit saabus Pariisi täna ning jagas kommentaare Roland Garros' 12. väljaku ääres, kus tema teised hoolealused, maailma parimad paarismängijad Bob ja Mike Bryan just treeningut alustasid.

Kanepit, kes ei harjutanud täna turniiri ametlikel väljakutel, vaid kusagil eemal koos serblase Ivan Bjelicaga, Tustit neli päeva näinud ei ole, kuid nii palju teadis ta kinnitada, et külmetushaigus, mis sundis Kaiat kaks nädalat tagasi Rooma turniiri avaringist loobuma, on taandumas, kui mitte täielikult kadunud.

"Rooma turniiri külmetus on oluliselt paremaks läinud. Ma pole teda neli päeva näinud, aga olen telefonis rääkinud. Hääle järgi on okei," ütles Tustit. "Füüsiliselt ei ole ka midagi hullu. Teda segavad needsamad paar kroonilist vigastust (ühel jalal Achilleuse kõõlus, teisel plantaarfastsiit). Suured slämmid, kus mängude vahel on üks päev puhkust, sobivad talle paremini kui iga päev väljakul käia."

Viimati hakkas Kanepit jalavigastus segama aprillis USA-s Charlestonis. Ta võitis teises ringis belglast Elise Mertensit õhtul toimunud mängus 0:6, 6:0, 7:5, kuid pidi järgmisel päeval Danielle Collinsi vastu väljakule tulema juba päeval.

"Mertensi mäng oli õhtul hilja, Collins kohe järgmise päeva päeval. Ta ütles, et kui ta hommikul väljakule läks, tundis ta igat sammu. See jättis kindlasti ka mängu oma jälje. Oleks ta siis esimese seti võitnud, oleks teist ikka saja protsendiga mängima läinud, aga kui sa tead, et sul tuleb jälle kolmetunnine mäng, siis kolmandal päeval sa ei liigu üldse," meenutas Tustit matši, mille Kanepi ameeriklannale 6:7 (1), 1:6 kaotas.

Aprilli lõpus pidi Kanepi end maha võtma ka Maroko turniirist, kuid seda hoopis teisel põhjusel. "Ameerikast Eestisse lennates hakkas õlg valutama. Raske öelda, kas ta oli halvas asendis või millest. Eestis tehti talle süst ja seetõttu oli vaja nädal aega täiesti vabaks võtta. Sel ajal mängida ei saanud," rääkis Tustit.

Viimane paik, kus Kanepit mängimas võis näha, oli Madridi turniiri kvalifikatsioon, kus ta vandus 4. mail otsustavas ringis alla tšehhitar Kristina Pliškovale.
Vaade Roland Garros' peaväljakule.

Görgesil samuti terviseprobleemid

Kuigi Kanepi keha viimastel nädalatel võistlusmänge pole pidanud taluma, siis võistluspaus Tustiti sõnul enne suuri slämme kunagi hea ei ole. "Mängukogemusest on kindlasti puudus, see on selge. Psühholoogiliselt on suurturniirile ilma pidevalt mänginuna kindlasti raske minna. Rooma turniirist oli tal enda sõnul vaja loobuda sellepärast, et kui ta tavaliselt poolhaigena mängima läheb - palavikku veel ei olnud -, siis on järgmisel päeval päris haige. French Open oli piisavalt lähedal, et ta ei tahtnud riskida," lisas Tustit.

Kanepi alustab French Openit esmaspäeval. Täpne ajakava selgub ilmselt alles pühapäeva õhtul. Avaringi vastaseks sakslanna Julia Görges, kellega Kanepi on aastast 2011 kohtunud kuuel korral. Omavaheliste mängude seis on 3:3. Viimati oldi vastamisi tänavu märtsis Indian Wellsis. Sakslanna võidunumbrid olid 6:3, 2:6, 6:3.
Julia Görges

"Loos ei tekita minus mingeid mõtteid. Olen näinud igasuguseid loose. Ükski neist pole ei õnnetu ega õnnelik. Vaatad: "Halep" Mõtled: "Ei meeldi". Samas ei meeldi ka mõni, kes on palliga väga osav. Aga ta võib kõigiga mängida. Ma ei ütle, et see oli hea või halb loos. Kaks võrdset mängijat. Indian Wellsis oligi võrdne mäng: Kaia tegi teises setis kaks servimurret, punktide arvult oli praktiliselt võrdne heitlus. Lihtsalt üks õnnetu joonpall, mis oli sees, sellest tuli murre ja oligi kõik," meenutas Tustit õnnetul moel käest libisenud kolmandat setti.

Görges pole samuti viimasel ajal just raudse tervisega hiilata saanud. Viimase kahe kuu jooksul on ta vigastuse tõttu pidanud pooleli jätma kaks turniiri, viimase neist Roomas, enne seda Stuttgartis.

"Tahaks loota, et tuleb põnev kohtumine. Tundes Kaiat, siis tean, et ta on võimeline mängima kõigiga," lisas Tustit.