Finaalseeria MVP, brasiillasest nurgaründaja Chizoba Neves Atu tõi Pärnule 26 punkti. Taavet Leppik kogus 12, Toms Švans 10 silma. Tartu tulemuslikumad olid Mart Naaber 21, Hindrek Pulk 15, Samuel Joseph Walker 12, Stefan Kaibald 11 ja Meelis Kivisild 10 punktiga.

Matšpalli realiseeris Atvars Ozolinš, lüües serviässa.

Avageimis tekkis mängu ootamatult seisak, kuna Pärnu spordihallis kadus voolu kõikumise tõttu elekter. Aknast õrnalt sisse paistnud päevavalguses tegid mängijad sooja, kuni elektrikud näppudele valu andsid ja saalis tuled jälle põlema ning arvutid töökorda saadi.

Pärnu on varasemalt Eesti meistritiitli võitnud aastatel 1978, 1979, 1991, 1993, 2000-2004 ja 2015. Suvepealinna volleklubi juhendajale Avo Keelele on see treenerina juba 23. tiitel - siiani oli tal 7 Eesti ja 7 Balti meistritiitlit ning 8 karikavõitu.

EELVAADE:

Kui mullu tegi Saaremaa kübaratriki ehk võitis nii karikasarja, Balti liiga kui ka Eesti meistrivõistlused, siis tänavu tundub, et kõik karikad rändavad eri linnadesse. Saaremaa võitis karikasarja, Bigbank Balti liiga ja Pärnu on kinni Eesti meistritiitli võidus.

Pärnu hoog on võimas, nüüdseks on võidetud juba üheksa mängu järjest: Balti liiga pronksimäng Riia vastu, kaks matši Eesti meistrivõistluste veerandfinaalis TalTelchiga, kolm poolfinaalis Saaremaaga ja ja kolm finaalis Tartuga. Kas täna tuleb kümnes? Viimati kaotati Balti liiga poolfinaalis just Bigbankile.

Tartlased võitlesid viimases finaalmängus südilt, kaotades lõpuks alles 2:3. „Räägitakse, et keegi pole kunagi varem tulnud välja 0 : 3 kaotusseisust, kuid neid jutte räägitakse esimese korrani, mil keegi tuleb. Kui suudame samamoodi mängida, on kõik võimalik,” sõnas Bigbanki temporündaja Meelis Kivisild.

„Kindlasti ei taha ma kaotada Eesti meistrivõistluste finaalseeriat 0 : 4. Üldse ei taha kaotada! See seeria on pagana pikk, kõike võib juhtuda,” sõnas Tartu meeskonna austraallasest nurgaründaja Samuel Walker.

Pärnu juhendajast Avo Keelest õhkus mõõdukat enesekindlust: „Julgen mõelda, et kolmest järgmisest mängust me ühe ikka võidame.”

Keele jaoks oleks see treenerina juba 23. tiitel – tal on siiani 7 Eesti ja 7 Balti meistritiitlit ja 8 karikavõitu.

Kes on finaalseeria 10 efektiivseimat mängijat?

1. Chizoba (Pärnu) +18,7

2. Hindrek Pulk (Tartu) +10,3

3. Taavet Leppik (Pärnu) +6,3

4. Toms Švans (Pärnu) +5,3

5. Mart Naaber (Tartu) +4,7

6. Samuel Walker (Tartu) +4,7

7. Tamar Nassar (Pärnu) +4,3

8. Ilja Kovaljov (Pärnu) +4,0

9. Meelis Kivisild (Tartu) +3,7

10. Atvars Ozolinš (Pärnu) +2,0

Efektiivsus (punktid miinus vead) ühe mängu kohta. Vaatlusest on välja jäetud sidemängijad ja liberod, kelle kohta kasutegur väga palju ei näita, nende põhitöö on midagi muud.