Uurimisasutuste käsutuses olevad materjalid kinnitavad Alaveri seotust operatsiooni „Aadrilaskmine“ teiste kahtlusaluste ja tegevustega. Samuti olevat just Alaver Saksa meedias viidatud dopinguäri hall kardinal hüüdnimega „Kindral“.

Ajaleht Süddeutsche Zeitung kirjutas mõni nädal tagasi, et Seefeldi MMil lahvatanud dopinguskandaaliga seoses on neil andmeid isikust hüüdnimega „Kindral“, kes väidetavalt aitas veredopingu tõttu arreteeritud Aleksei Poltoraninil Saksa arstidega dopingukohtumisi kokku leppida ja kasutas selleks Soome SIM-kaarti. Väidetavalt viibis „Kindral“ natuke enne politseireidi Seefeldile väga lähedal.

Märtsis teatas prokuratuur, et dopingu tarvitamisele kallutamises kahtlustatava Mati Alaveri kohta on algatatud kriminaalmenetlus. Mõni aeg hiljem teatati, et politsei on Alaveri kinni pidanud ja läbi otsinud ta kodu Tartus.

Eesti suusatajatest on tunnistanud veredopingu kasutamist Karel Tammjärv ja Algo Kärp; Saksa ja Austria prokuratuur on kinnitanud, et ka Andreas Veerpalu kasutas veredopingut.

Andreas Veerpalu ainsaks seniseks avalduseks on kiri Eesti avalikkusele: "Soovin pöörduda Eesti rahva poole selgitamaks olukorda, kus mind süüdistatakse avalikkuse eest põgenemises. Minu eesmärk ei ole olnud põgeneda, vaid jõuda kiiresti koju enda lähedaste juurde."

Alaveri kaitsmisega on seotud Aivar Pilv ja ta poeg Marko Pilv.