Pühapäeval võistelnud raskemate meeste seas tegi taas suurepärase võistluse Grigori Minaškin(-100kg). Selleks turniiriks rahvusvahelise reitingu järgi neljanda asetuse saanud tallinlane näitas, et hoiab kõrget edetabelikohta põhjusega- eelringides alistusid talle veenvate ipponitega kohalik sportlane Mohammed Lahboub ning horvaatlane Zlatko Kumric. Veerandfinaalis tuli Minaškini vastaseks kogenud Moldova sportlane, praegu Araabia Ühendemiraate esindav endine MM pronks, Ivan Remarenco. Minaškin oli aga eelringidega oma mootori hästi käima saanud ning sooritas kaks suurepärast heidet ning pani oma paremuse selgelt maksma.

Sarnaselt veidi üle kuu tagasi toimunud Tel Avivi Grand Prix' etapiga, tuli ka seekord Minaškini poolfinaali vastaseks iirlane Ben Fletcher. Kuigi Minaškin näitas seekord paremat maadlust ning omas häid võimalusi matši enda kasuks pöörata, jäi ka seekord peale taktikaliselt väga küpselt maadelnud iirlane. Grigori jaoks jäi seega finaaliuks veel suletuks ning ees ootas pronksikohtumine noore usbeki Mukhammadkarim Khurramoviga. Minaškin alustas medalimatši väga teravalt ning oli näha, et Tel Avivis võidetud karjääri esimesele IJF tuuri medalile võib siit lisa tulla. Paraku tegi meie mees oma rünnakut ette valmistades vea ning leidis pärast vastase hästi ajastatud rünnakut ennast matilt selili- ippon vastasele ning Minaškin pidi seekord leppima viienda kohaga.

Kuni 90-kiloste meeste konkurentsis oli võistlemas Mattias Kuusik. Eelmise aasta U23 Euroopa meister oli seekord loosi tahtel esimeses ringis vaba. Teises ringis tuli tema vastaseks kogenud ukrainlane Dmytro Berezhnyi, kelle Kuusik paariminutilise maadluse järel ilusa ipponiga alistas. Järgmises ringis kohtus tartlane Alžeeria esindaja, mitmekordse Aafrika meistri, Abderrahmane Benamadiga. Kuusik suutis selles matšis näidata üllatavalt küpset taktikalist maadlust ja pani vastase mitmel korral eksima. Kohtunikud karistasid Alžeerlast kolmel korral määruste rikkumise eest ning see tähendas meie mehe võitu.

Veerandfinaalis tuli Kuusiku vastaseks eelmise aasta MM viies mees Eduard Trippel Saksamaalt. Väga südikat maadlust näidates, domineeris Mattias esimest kolme minutit maadlusest ning asus pärast hästi sooritatud heidet ka matši juhtima. Kahjuks ei suutnud ta eduseisu lõpuni hoida ning viimase minuti jooksul õnnestus sakslasel siiski oma paremus maksma panna. Veerandfinaali kaotus tähendas Kuusiku jaoks seda, et medalimatšini jõudmiseks oli vaja võita veel üks kohtumine. Paraku tuli Mattiasel ka selles kohtumises lõpuks tunnistada vastase paremust. Kokkuvõttes Mattiasele seitsmes koht.

Kuigi meie mehed jäid pärast pikka ja võitluslikku päeva seekord kahjuks medalita, siis reitingutabelisse kirjutatakse nende nimede taha juurde palju vajalikke olümpiakvalifikatsiooni punkte!

Laupäeval oli Eesti judokatest võistlustules ka Oscar Pertelson, kes alistas küll eelringis Itaalia sportlase Emanuele Bruno, kuid pidi seejärel tunnistama juunioride maailmameistri Bilal Ciloglu (TUR) paremust ning sellega oli tema võistlus läbi. Kristjan Tõniste(-81kg) ja Klen-Kristofer Kaljulaid(-90kg) seekord võiduarvet avada ei suutnud.