Üsna viimaste hulgas rajale läinud Jõeäär trumpas 2,6 sekundiga üle Leedu koondise liidri Ramunas Navardauskase. 2015. aasta grupisõidu MM-pronks oli kiireim küll poolel võistlusmaal, aga finišis tuli tal leppida teise kohaga. Navardauskas sõidab igapäevaselt tippklubis Bahrein-Merida.

Proloogi kolmas koht läks sobilikult Läti koondisele. Balti tuurile igati sümpaatne poodium Eesti-Leedu-Läti. Lätlaste jaoks tõi kastanid tulest Andžs Flaksis, kes startis rajale ühena esimestest ja kelle aeg 5.59,562 püsis kaua-kaua teistele kättesaamatus kauguses. Alla kuue minuti suutsidki distantsi läbida vaid kolm meest.

Cycling Tartu esinumber Norman Vahtra sai 11. koha, ajaga 6.08,890. Distantsi esimesel poolel sai liiga palju sekundeid ära antud. Sama kehtib ka Oskar Nisu kohta, kes oli 16nes. 30 parema hulka mahtus veel Martin Laas, saades ajaga 6.13,178 üldarvestuses 22. koha.

Proloogi autasustamine leiab aset homme Toompeal, orienteeruvalt kella 10.30 paiku. Rohkearvuline publik on oodatud!

Homne 152,3 km pikkune grupisõit leiab aset trassil Tallinn – Ravila – Tallinn. Pidulik start antakse kell 11 Toompealt ja finiš on orienteeruvalt kell 14.30 Pirital, velotreki lähistel, Rummu teel.
Ka sellest etapist on otseülekanne Delfi TV-s.

Põhjaliku etappide ajakava ja trassi leiab SIIT!

Võistluse eel:

Meeskonnana on väljas nii Eesti koondis kui amatöörklubi Cycling Team Tartu. Kastanid peavad tulest tooma eeskätt Jõeäär, Martin Laas, Oskar Nisu, Norman Vahtra.

„Balti Keti velotuur on oluline ka niiöelda Balti riikide rattaspordi strateegia mõttes, sest tegemist on UCI 2. kategooria võidusõiduga, kus on võimalik teenida rattaspordis ülivajalike reitingupunkte,“ hindab velotuuri peakorraldaja Allar Tõnissaar kõrgelt suurt pilti.

„Teise kategooria puhul on korraldaval riigil võimalik välja panna rohkem võistkondi kui üks. Ja ehk on ka koduseinte toel võimalik neid punkte julgemalt napsata. Täies mahus on seda ära kasutanud Leedu, kes on toonud kohale lausa kolm võistkonda ja Navardauskase pealekauba. No mina loodan, et äkki saavad eestlased kodupubliku toel vähemalt hea alguse.“

Balti Keti velotuur 2018 etapid:

23. august - Proloog 4,6 km (Tallinn, Pirita) (Algus kell 18.00 - otseülekanne Delfi TV-s)

24. august - Esimene etapp 152 km (Tallinn, pidulik start Toompealt ja finiš Pirital) (Algus kell 11.00 - otseülekanne Delfi TV-s)

25. august - Teine etapp 155 km (Läti, Valmiera - Sigulda) (Algus kell 11.00)

26. august - Kolmas etapp 160 km (Leedu, Penevežys - Vilnius) (Algus kell 10.00)