Pooleteise kilomeetrise ujumisega kaotas Kivioja esimesena vahetusalasse jõudnud Suurbritannia triatleedile Jess Learmonthile ühe minuti ja 55 sekundiga ning pääses rattarajale alles teises jälitajate grupis. Vahe peagrupi naistega oli rattadistantsi alguses ligemale pool minutit. Võistlust juhtima asunud jooksikute hulka kuulus lisaks Learmonthile veel prantslanna Cassandre Beaugrand.

40 km rattaetapi teises pooles pani võimsa käigu sisse Londoni olümpiavõitja Nicola Spirig. Šveitslanna suutis peagrupilt eest ära sõita ning jooksikute tandemi kinni püüda. Teise vahetusalasse jõudsid esimestena juba Spirig ja Learmonth, prantslanna Beaugrand oli tempos järgi andnud ning vahetas rattakingad jooksutossude vastu koguni kaks minutit liidritest hiljem.

Liidrite vahe oli suurenenud ka jälitajate grupiga, kes vahetult enne rattadistantsi lõppu püüti kinni tagant tuleva grupi poolt, mida vedasid Kaidi Kivioja ja sakslanna Laura Lindemann. Nii õnnestus suhteliselt kehva ujumise teinud Kiviojal suunduda 10 km jooksuetapile esikümne kohalt.

Jooksuetappi domineeris algusest lõpuni Spirig, kes võitis Euroopa meistritiitli ajaga 1.59.13. Hõbemedal kuulus Learmonthile (1.59.46) ja pronks Beaugrandile (2.00.57). Kivioja suutis rattaetapiga kättevõidetud esikümne kohta hoida ning finišeeris tihedas lõpuheitluses kaheksandana ajaga 2.02.38.

Euroopa meistrivõistlused Glasgows jätkuvad juba homme, mil kavas on meeste olümpiadistantsi võistlus.