Mäng algas hoogsalt ning mõlemapoolsete võimalustega. Poolajale mindi siiski Prantsusmaa eduseisus. 40. minutil andis Antoine Griezmann karistuslöögist söödu kasti, mille suunas peaga võrku keskkaitsja Raphaël Varane.

Varane pealöök oli ainus üritus, mis Prantsusmaal esimesel poolajal postide vahele läks.

Teisel poolajal proovis Uruguay vahetuste läbi mängu muutust tuua, aga teise väravana jõudis siiski Prantsusmaa. 61. minutil lõi Griezmann kastist väljast peale. Uruguay väravavaht Fernando Muslera ei suutnud suhteliselt lihtsat palli tõrjuda ja lasi selle oma käte vahelt läbi võrku.

Pärast teist väravat Uruguay enam väga ohtlikuks Prantsusmaale ei osutunud. Oma roll oli nende ründetähe Edinson Cavani puudumisel.

Prantsusmaa vastane selgub õhtusest veerandfinaalist, kus omavahel kohtuvad Brasiilia ja Belgia.

Uruguay on turniiri käigus iga kohtumisega järjest paremat mängu näidanud. Alagrupp läbiti täiseduga. MM-i ühe kindlama kaitseliiniga meeskond, kus keskkaitse paariks Madridi Atletico duo Diego Godin ja Jose Gimenes, ei lasknud alagrupiturniiri käigus sisse mitte ühtegi väravat.

Kaheksandikfinaalis oli neil vastaseks Portugal. Uruguay näitas kohtumisega, et ükski meeskond ei saa neid alahinnata. Cristiano Ronaldo hoiti nulli peal ja nende ründepaar Luis Suarez ning Edinson Cavani suudavad kokku mängida väga meeskondlikult ning efektiivselt.

Suurim mure eelseisva veerandfinaali ees on Uruguay jaoks Portugali vastu kaks väravat löönud Edinson Cavani vigastus. Mees vigastas jalga teise poolaja keskel ning suure tõenäosusega Prantsusmaa vastu platsile joosta ei saa.

Prantsusmaa alistas kaheksandikfinaalis tõelises põnevuskohtumises 4:3 Argentina. Pärast suhteliselt tagasihoidliku mänguga alagrupi võitnud Prantsusmaa näitas Argentina vastu oma tõelist sisu. 1:2 kaotusseisust tuldi 11 minutiga välja ja asuti 4:2 juhtima. Uruguay kaitse peab hoolikalt jälgima Kylian Mbappet, kes lõi kohtumises kaks väravat ning teenis ka penalti.

Prantsusmaa koondise üheks suurimaks trumbiks võib pidada meeskonna sügavust, igale kohale on neil panna tippklassi mängijaid.

Kohtumine algab Nižni Novgorodi staadionil kell 17.00. Delfi Sport kajastab tähtsamaid sündmusi otseblogis.
OPTIBETI KOEFITSIENDID:
Uruguay võit – 4,45
Viik – 3,1
Prantsusmaa võit – 2,05