Mängu parim: Isaiah Briscoe

Kahes esimeses finaalmängus pisut varju jäänud Isaiah Briscoe mängis seekord nii, nagu temalt oodatakse: 27 punkti, 7 lauda, 4 söötu, kasutegur 34. Taaskord lõi välja tema suurepärane võimekus üks-ühe vastu mängus. Samas kasutas ta ära ka Tartu kaitse poolt jäetud vaba ruumi ning tabas hästi ka eemalt. Raske on näha Tartu poolel mängijat, kes suudaks ennast ilmutanud ja enesekindlalt esinenud Briscoed pidurdada.

Kuigi Briscoe pole eriline kaitselõvi, ei jäänud ta selles mänguelemendis nii palju vahele, kui Tartu poolel 29 punkti visanud Vytenas Cizauskas. Selleski seisneb kahe meeskonna tagaliini liidri vahe.

Briscoe viskas Kalevi eest küll kõige rohkem punkte, kuid lisaks temale vääriksid parima tiitlit ka näiteks Bojan Subotic, kes viimasel veerandajal vedas meeskonda ilmeksimatut või Martin Dorbek, kes lisaks tuntud headuses kaitsemängule, tegutses hästi ka rünnakul.

Mängu võti: Kalevi ühtlaselt kõrgem tase

Kõige olulisem võti seisneb selles, et Kalevi tase on Tartu omast paratamatult üle. See väljendub igas elemendis - kaitses, rünnakul, individuaalses meisterlikkuses. Selle üle ei maksa imestada, meeskondade komplekteeritus on lihtsalt erinev.

Finaalseeria kolmandas mängus suutis Kalev oma loomuliku üleoleku algusest peale maksma panna. Tibatillukesi mõõnasid tuli ette, kuid mängu üle kontrolli ei kaotanud nad kordagi. Võidu tagaski Kalevi selge üleolek.

Mida oodata?

Neljapäeval saab Tartus tänavune kodune korvpallihooaeg läbi. Kui kõik läheb loomuliku rada, võtab Kalev võõrsil ka seeria neljandas mängus selge võidu.

Kas Tartu saab selle vältimiseks midagi teha? Senise kolme mängu põhjal on väga raske nähe, mille abil saaks tartlased seeria käiku muuta. Seni on nad oma piiratud võimaluste tõttu püüdnud Kalevit eksitada erinevate maa-ala kaitse variantidega, kuid märgatavat efekti tõusis sellest vaid avamängu lõpus. Teises ja kolmandas mängus polnud Kalevil selle murdmisega probleeme.

Seega peaks Tartu midagi muutma. Riskeerima tihedama, vea piiril kaitsega? Kuna kaotada pole suurt midagi, on see üks võimalus. Samas napib 40 minutit intensiivse kaitse mängimiseks lihtsalt jõudu ja materjali. Samuti on oht, et liiga agressiivselt peale minnes, tekib Kalevil veelgi rohkem võimalusi.

Ilmselge üleoleku vastu ei saa.