Esimene poolaeg kulges Audentese SK juhtimisel. Tartlannad olid selgelt hädas vastaste liidri Janne Pulga takistamisel, kes kogus poolajaks juba 24 silma ning suurendas eduseisu 18-punktiliseks (40:22), kirjutab basket.ee.

Kolmandal veerandil leidis pisut parema mängurütmi ka Kaire Asi juhendatav Kalev, kuid otustavale veerandile mindi siiski Audentese naiskonna kindlas 59:36 eduseisus.

Viie veaga langesid pingile tartlannade Sonata Eliis Timofejeva ja Anna Jürissaar. Audentese neiud leidsid rünnakul vabad mängijad ülesse ja vahe hoiti 20 punkti piiri peal. Hädas olid Kalevi esindajad ka kaugvisetega, neid tabati 16-st vaid kaks. Audentese SK võitis finaalkohtumise ja Eesti meistritiitli tulemusega 81:55.

Janne Pulk viskas kokku 36 punkti ja valiti ka finaalturniiri kõige resultatiivsemaks mängijaks.

Tartu pariamana tõi Johanna Eliise Teder 18 punkti. Naiskonna parimaks valiti Kristin Tamberg, kes tõi 10 punkti ja 7 lauapalli.

Audentese peatreener Reet Rausberg sõnas vahetult pärast mängu: „Väike värin olin enne mängu tüdrukutel sees. Meil oli hooaja esimene mäng, kus me saime mängida täiskoosseisus. Meil oli hästi palju vigastusi ja vigastustest väljatulekuid. Pidasime võtmemängijaks Tederit ja esimesel poolajal saime kenasti hakkama. Teisel poolajal kaitses natuke auke tekkis aga edu oli turvaline. Natuke ma ei olnud rahul sellega, et pall oleks pidanud rohkem sisse-välja käima aga üldjoontes hea mäng.“ Pärast mängu kogus peatreener neiud kokku, mida neile ütles? „Paljudele oli see noorteklassi viimane mäng. Kiitsin neid toreda hooaja eest ja homme hakkab juba uus töönädal!“

Hõbemedaliga leppima pidanud Tartu Kalevi loots Kaire Asi tunnistas, et nende poolt täna mänguks ei läinudki. „Kaitset ei olnud üldse, ei saanud mängu lõpuni kaitset paika. Siis me ei tahtnud rünnata ja sellise mänguga vedas, et vahe polnud 40 punkti. Ükskõik, kes vastastest oleks võinud visata sama palju punkte kui Janne Pulk, sest meie kaitse oli null.“