Kõige suurema üllatusena on 3:0 seisus Pelicans Läänekonverentsi kolmanda asetuse Portland Trail Blazersi vastu. Kui enne play-off'ide algust ennustati selles vastasseisus pikka ja põnevat seeriat, kus Blazers oli favoriidiks, siis tegelikkus on osutunud teistsuguseks: ilma vigastatud DeMarcus Cousinsita mängiv Pelicans võitis esimesed kaks Blazersi kodumängu ning pani nüüd oma paremuse maksma ka kodupubliku ees, saades kolmandas kohtumises kirja kinda 119:102 võidu.

Püstihädas on Blazers Pelicansi eesliini takistamisel: Nikola Mirotic viskas 30, Anthony Davis 28 punkti. Jätkuvalt näitavad head mängu ka New Orleansi tagamehed: Rajon Rondo kogus 16 punkti ja 11 korvisöötu, Jrue Holiday 16 punkti ja 7 resultatiivset söötu. Blazersi eest viskasid C.J. McCollum 22, Al-Farouq Aminu 21 ja Damian Lillard 20 silma.

Seeriat 3:0 juhtival Pelicansil on võimalik pilet teise ringi lunastada juba pühapäeval.

Kolm-null on seis ka Golden State Warriorsi ja San Antonio Spursi vahel. Seal püsis kolmas kohtumine võrdne kolmanda veerandaja keskpaigani, ent siis tegi Warriors otsustava vahespurdi ning võttis lõpuks 110:97 võidu. Võitjate parim oli 26 punkti, 9 lauapalli ja 6 korvisööduga Kevin Durant, kes pidi aga viimasel veerandajal hüppeliigesevigastusega kohtumisest lahkuma. Duranti trauma tõsidus ei ole veel teada, Warriors peab niigi esimeses ringis hakkama saama ilma Stephen Curryta, kes ravib põlvevigastust.

Spursi eest sai LaMarcus Aldridge kirja 18 punkti ja 10 lauapalli, pingilt sekkunud Tony Parker lisas 16 silma.

San Antonio meeskonda juhendas tavapärase lootsi Gregg Popovichi asemel täna itaallane Ettore Messina, Bologna Virtuse ja Moskva CSKA eesotsas kokku neljal korral Euroliiga võitnud treener, kes on juba 2014. aastast alates töötanud Spursis abitreenerina. Popovich jäi mängust kõrvale, sest kolmapäeval suri tema abikaasa Erin.

Sarnaselt Blazersiga on Spurs nüüd seerias 0:3 kaotusseisus, millest pole NBA play-off'ide ajaloos mitte ükski meeskond varem suutnud välja tulla.

Philadelphia 76ersi ja Miami Heati seeria on aga jätkuvalt põnev ja pingeline. Miamis peetud kolmas kohtumine lõppes Sixersi 128:108 võiduga, mis tähendab seda, et Philadelphia juhib vastasseisu nüüd kokkuvõttes 2:1. Sixersi aitas võidule esimesest kahest mängust näovigastusega kõrvale jäänud Joel Embiidi naasmine - maskiga mänginud suur kamerunlane tõi 23 punkti ja kerkis sellega omade resultatiivseimaks. Ben Simmons lisas 19 punkti, 12 lauapalli ja 7 korvisöötu, eurooplased Dario Šaric ja Marco Belinelli mõlemad 21 punkti.

Tulemused:

Miami Heat - Philadelphia 76ers 108:128 (seeria 1:2)
New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 119:102 (seeria 3:0)
San Antonio Spurs - Golden State Warriors 97:110 (seeria 0:3)