Lisaks Tänakule kandideerivad parimaks meessportlaseks veemotosportlane Rasmus Haugasmägi, kahevõistleja Kristjan Ilves, jalgpallur Ragnar Klavan, maadleja Heiki Nabi, vehkleja Nikolai Novosjolov, laskja Peeter Olesk, tõstja Mart Seim, võrkpallur Robert Täht, kümnevõistleja Janek Õiglane ja jalgrattaorienteerija Lauri Malsroos. Lisaks saavad kõik hääletusel osalejad lisada soovi korral ka oma kandidaadi.

Aasta sportlast saab valida EOK koduleheküljel SIIN.

EOK põhjendas Tänaku kandidatuuri lisamist järgnevalt: "Aasta sportlase hääletus on loodud sporti ja spordifänne ühendama. Kui rahval on soov Ott Tänakut toetada ka individuaalsportlasena, siis las rahva hääl kõlagu!"

Tänaku tutvustuseks kirjutab EOK: "Ott Tänak osales koos kaardilugeja Martin Järveojaga autoralli maailmameistrivõistluste sarjas, kus saavutas hooaja kokkuvõttes pilootide arvestuses 3. koha. Lisaks valiti Tänak rallifännide poolt ka WRC sarja aasta piloodiks ja krooniti M-Spordi meeskonna liikmena maailmameistriks. Hooaja kokkuvõttes teenis Tänaku juhitud ralliekipaaž punkte 11-lt MM-etapilt. Esikolmikusse jõudis Tänak seitsmel korral, võiduni jõudis neist kahel etapil. Lisaks teenis MM etappidelt Tänak kaks teist, kolm kolmandat ning kaks neljandat kohta."