Tihtilugu ei saa väiksemate korvpalliklubide tublimad poisid piisavalt häid treeninguid ega võistlusmänge, kuna omaette võistkonna väljapanekuks ei jagu mängijaid. Ühised treeninglaagrid ning võistlemine maakondade ühisvõistkonnana Poiste Balti Korvpalli Liigas annavad selleks suurepärase võimaluse.

Projekti raames kogunevad Lõuna-Eesti regiooni klubide U12 ja U11 vanuserühmade korvpallipoisid ühistesse treeninglaagritesse, millele järgneb väljasõit korvpalliliiga etapile. Käesoleval hooajal osaletakse kokku 4 etapil. Eile (10. sept) toimunud esmakordsel kogunemisel Tartu Ülikooli spordihoones tehti 35 väikse korvpalluri osavõtul koos kaks ühistreeningut. Treenerid vaatasid üle mängijate tehnilise pagasi korvpalliväljakul ning kehalised võimed kergejõustikuhallis. Päeva lõpetuseks koostati esialgsed koosseisud esimeseks võistlusetapiks.

Osalevad Lõuna-Eesti korvpalliklubid:

Nõo KK (tr. Rauno Voore)
Ülenurme KK (tr. Paavo Russak)
Tartu valla SK Lähte (tr. Iivi Kaljuvee)
Vastse-Kuuste SK Känguru (tr. Mai Nigul)
Kuldre Kool (tr. Margus Klaar)
Viljandi SK (tr. Rauno Tamm)
Parksepa SK (tr. Udo Saidla)
Kuremaa SK (tr. Märt Tralla)
Räpina SK (tr. Ants Järv)

Tulevikus loodame, et nimekiri koostööd teha soovivate klubidega pikeneks ning saame kaasata veel rohkem Lõuna-Eesti korvpallipoisse.
Treenerid valisid enda seast võistkondi juhendama:

U12 vanuseklass – Rauno Tamm (Viljandi SK) ja Rauno Voore (Nõo KK)
U11 vanuseklass – Ants Järv (Räpina SK) ja Märt Tralla (Kuremaa SK)

Ka teised projektis osalevad treenerid on avaldanud soovi hooaja jooksul erinevatel etappidel kaasa lüüa. Esimene etapp U12 võistkonnal on 29.09.-1.10 ning U11 võistkonnal 6.-8.10, mõlemad neist toimuvad Riias.

Projekti koordineerivad BC Tartu Korvpallikooli treenerid Joosep Toome ja Gert Prants.