Koos näitleja Märt Avandiga sel aastal võistluse "hea eeskuju persoonina" treenima asunud Raivo E. Tamm, kes nimetanud seda elu seni suurimaks väljakutsega, lõpetas Eesti suurima triatlonivõistluse 6 tunni, 45 minuti ja 18 sekundiga, saades esialgsetel andmetel 550. koha.

Seejuures jätkus Tammel jõudu veel finišis intervjuud andes naljagi visata. "Mu kell suri ära, aga mina mitte," koputas ta randmel asunud spordikellale, mille aku jooksudistantsi lõpus tühjaks sai.

"Jube lahe! Ma tänan kõiki, kes mind siia finišisse aitasid, nii pealtvaatajaid kui treenerit kui oma peret," ütles loetud sekundid pärast telemees Raivo Rimmi finišeerinud Tamm ja nõustus küsijaga, et treenimispisikust enam lahti ei saa.

"Andsin sõrme ja võttis sõrmuse," naljatas ta.

Tamm läbis esmalt 1,9 kilomeetrit ujudes 46 minuti ja 24 sekundiga, seejärel 90 kilomeetrit rattasõitu 3 tunni ja 32 minutiga ning lõpetuseks 21,1 kilomeetrit joostes 2 tunni ja 18 minutiga.

Sportlikus mõttes oli "hea eeskuju persoonidest" omaette klassist siiski Avandi, kes elu esimesel poolpikal triatlonil möödus jooksudistantsil ka mullu sama ettevõtmisega liitunud poptäht Tanel Padarist. Avandi lõpetas ajaga 5:34.13, oma eelmise aasta tulemust nelja minutiga edestanud Padar 5:41.54-ga, eelmise aasta ajale ligi neli minutit kaotanud teletäht Kalev Kruus 6:31.53-ga.

Omaette klassist olid startinud kuulsustest endine Eesti jalgpallikoondise kapten Raio Piiroja (4:59.53) ja kauaaegna triatlonihunt, poliitik Jürgen Ligi (5:06.37). Kaasa tegi ka Ott Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja, lõpetades ajaga 6:16.11.