Väidetavalt maksis rahvusringhääling korraga 13 Euroopa riigis toimuva jalgpalli suurturniiri teleõiguste eest ligi 1,2 miljonit eurot, mis on üle kolme korra rohkem, kui on maksnud varasemate suurturniiride teleõigused.

Lisaks EM-finaalturniirile jõuavad ERR-i kanalitesse kõik kuni 2021. aastani toimuvad Eesti koondise rahvusvahelised mängud, teatas rahvusringhääling pressiteates. Seal lisati: "Ülekandeõiguste ostu aitab finantseerida Eesti Jalgpalli Liit, kes eraldab sihtotstarbelise toetusena õiguste omandamiseks ERR-ile aastatel 2017-2021 kokku kuni 950 000 eurot."

ERR-i spordijuhi Rivo Saarna sõnul oli partnerlus jalgpalliliiduga konkurentsiolukorda silmas pidades vajalik. Saarna kinnitas ka, et sihtotstarbelise projektitoetuse lepinguga ei kaasne mingeid tingimusi ega kohustusi reklaam- või sponsorteabe edastamiseks. "On oluline, et saame säilitada jalgpalliülekannete järjepidevuse ning terviku vabalevi kanalites," nentis Saarna.

Sama paketi soetamisest olid Delfi andmetel huvitatud ka Eesti Meedia ja TV3. Väidetavalt küündis Eesti Meedia pakkumine 900 000 ja miljoni euro vahele, TV3-l aga vähemalt paarisaja tuhande võrra väiksem.