Kui Doc Rivers 2013. aastal Celticsist lahkus, et vastu võtta ahvatlevam pakkumine Los Angeles Clippersilt, sai sellega lõplikult läbi “Suure kolmiku” ajastu. Mõni päev hiljem loobus Kevin Garnett oma lepingus kirjas olnud vahetustehingu blokeerimise võimalusest ja Boston Celtics kauples ta koos Paul Pierce`iga Brooklyn Netsi. Täna võib täie kindlusega öelda, et Celtics tõmbas tehinguga Netsil naha üle kõrvade. Pierce ja Garnett polnud enam ligilähedalgi oma senisele tasemele ja Celtics sai tehingutega lisaks mängijatele vastu ka Netsi kolme aasta esimese ringi draftivalikud, mis Netsi tänast taset arvestades on puhas kuld. Celticsi uueks peatreeneriks sai Brad Stevens, kes oli endale nime teinud Butleri ülikooli korvpalli meeskonna treenerina ja kelle töö Celticsi eesotsas on pannud Bostoni fännid unustama Doc Riversi olemasolu.

Peale treeneri ja suure osa mängijate vahetusest tingitud vahehooaega, kus Celtics jäi play-offidest välja, on Brad Stevensi juhtimisel jõutud kahel viimasel hooajal taas idakonverentsi kaheksa parema meeskonna hulka. Kui üle-eelmisel hooajal koguti 40 võitu, siis mullu oli võitude arv juba 48. Play-offides jäädi mõlemal hooajal pidama esimeses ringis. Esimesel korral selgelt parema meeskonna Cleveland Cavaliersi ja eelmisel hooajal paljuski Avery Bradley vigastuse tõttu Atlanta Hawksi vastu.

Play-offide ebaedule vaatamata on Celtics kahe hooajaga parandanud oma põhihooaja tulemust 23 võidu võrra. Brad Stevens on suurepärane treener, kes suudab draftivalikud ja teistes meeskondades keskpärase tasemega mängumehed Celticsi eest panna särama. Parimateks näideteks on Isaiah Thomas, Evan Turner, Marcus Smart ja Jae Crowder. Kui NBA-s antaks parima treeneri auhinda pikema perioodi kui ühe hooaja tulemuste põhjal, vääriks viimase kolme aasta töö eest parima treeneri nimetust kindlasti just Stevens.

Celticsiga liitusid kahe hooaja vahel vabaagendid Gerald Green ja Al Horford. Boston oli üks neist meeskondadest, kes lootis oma ridadesse meelitada Kevin Duranti ja kasutas selleks isegi NFL-i suurima nime Tom Brady abi, kuid Duranti otsus langes siiski Warriorsi kasuks. Vaatamata sellele võib Celtics jääda oma suvega rahule, sest Al Horfordi lisandumine meeskonda on oluline tugevdus. Tegemist on suurepärase meeskonnamängijaga, kes peaks Celticsi süsteemi lisanduma valutult ja aitama kõigil meestel enda ümber muutuda paremaks. Ka Gerald Green võib osutuda heaks valikuks, sest eelmisel hooajal näitas mees Miami Heati eest kohati päris häid sooritusi. Celticsist lahkusid Jared Sullinger ja Evan Turner. Mõneti üllatuslikult valis Celtics oma drafti neljanda valikuga Jaylen Browni, kuid Celticsile meeldis, et tegemist on universaalse mängijaga, kes võib vajadusel mängida mitut positsiooni.

Bostonis paistab helge nii Celticsi lähi- kui ka kaugem tulevik. Meeskond, kes eelmisel hooajal saavutas 48 võitu, on uuel hooajal veel tugevam ja koosneb noortest mängijatest, kes peaksid iga aastaga minema ainult paremaks. 50 võidu saavutamine ei tohiks olla Celticsi jaoks probleem ja parimal juhul võidakse jõuda ka kuni 55 võiduni. Celtics on üks meeskondadest, kellel on võimekust hooaja jooksul teha mõni vahetustehing, millega muutuda veelgi tugevamaks. Lihtsalt play-offidesse pääsemine enam meeskonda ei rahuldaks. Celticsi eesmärgiks on vähemalt konverentsi finaalidesse jõudmine. Kui idakonverentsis kellelgi on kasvõi teoreetiline võimalus Cavaliersile play-offides vastu hakata, siis on selleks Boston Celtics.