Üks vigastus ajas teist taga ja päris hooaja lõpuks oli vigastusekurat teinud meeskonnas nii põhjalikku tööd, et probleeme oli vajaliku arvu meeste kokku saamisega mängude alustamiseks.

Olgu teiste mängijatega kuidas on, kuid Pelicansi jaoks on tõeliselt murettekitavad Anthony Davise pidevad vigastused. Oma NBA karjääri nelja hooaja jooksul pole Davis suutnud kordagi täiesti terve püsida. Eelmisel hooajal jäi mängimata tervelt 21 põhihooaja mängu. Esimene kord on juhus, teine kord on halb ebaõnn aga kolmanda ja neljanda korra puhul tekivad pähe mõtted, et kas Davise keha on üldse suuteline 82-mängulist NBA hooaega ilma katki minemiseta vastu pidama. Lisaks on halb näitaja, et Davis saab oma vigastusi näiliselt süütutes olukordades, mida tuleb igas mängus kümneid kordi ette.

Peale üle-eelmisel hooajal play-off'idesse jõudmist pidasid enamus eksperte Pelicansi kindlaks play-off'i nõudlejaks ka möödunud hooajal. Anthony Davist peeti ühtlasi ka üheks suurimaks põhihooaja MVP kandidaadiks. Hooaeg lõppes aga 30-võidulise fiaskoga ja Davise esitustest meenub ainult üks esitus Detroit Pistonsi vastu, kus ta näitas tõesti oma supertalenti, visates võidumängus 59 punkti ja võttes 20 lauapalli. Tegelikult oli Davisel veel viis üle 35-punktist esitust - kummalisel kombel kaotas Pelicans kõik need mängud.

Pelicansi fännid ja mängijad loodavad, et eelmine hooaeg oli lihtsalt õnnetu juhus ja sellel aastal võideldakse taaskord play-off-koha nimel. Paraku lootmisest ainult ei piisa ja kahe hooaja vahel võistkonda tugevdada pole suudetud, pigem vastupidi. Meeskonnast lahkujateks on Ryan Anderson, Eric Gordon, Luke Babbitt, Toney Douglas ja James Ennis. Anderson oli peale Davist sisuliselt Pelicansi suurim relv rünnakul ja kui Eric Gordon terve püsis ja mängis, viskas ta keskmiselt 15 punkti mängus. Pelicansiga liitusid Lance Stephenson ja hunnik nimesid, kelle senised saavutused NBA-s on kas reaalselt olematud või sisuliselt olematud. Stephenson võib teoreetiliselt olla lotovõit, aga ka tõeline mürgikarikas. Viimase paari hooaja jooksul on mees liikunud ühe meeskonna juurest teise juurde ja on jäänud mulje, et Stephensoni lahkudes on tiimid pigem kergendatult ohanud.

Kahjuks ei ole ebaõnn kahe hooaja vahel Pelicansi täielikult maha jätnud. Jrue Holiday ei saa meeskonda uue hooaja alguses perekondlikel põhjustel aidata ja Tyreke Evans, kellele on viimase üheksa kuu jooksul tehtud kolm põlveoperatsiooni, ei saa samuti põhihooaja alguseks terveks. Ehk kogu mäng keerleb taas Anthony Davise ümber.

Isegi kui Davis püsib läbi hooaja platsil rohkem kui kunagi varem; isegi kui Holiday ja Evans naasevad ruttu ja püsivad tervena; isegi kui keegi ülejäänud mängijatest suudab üle oma varju hüpata, on mul ikkagi raske uskuda, et Pelicans võiks uuesti play-off'idesse jõuda. Pelicans mängib Läänekonverentsis, kus on vähe lihtsaid vastaseid ja kergeid mänge, mida Davis üksi suudaks võita. Loodan, et ma eksin, kuid ennustan et tulemas on taas üks hooaeg, kus Pelicansi lootus play-off'idesse jõuda kustub mitu nädalat enne põhihooaja lõppu. Nõrgenenud koosseis tähendab kehvemat tulemust, Pelicans saab vähem kui 30 võitu ning peatreener Alvin Gentry on 8 kuu pärast vallandatud.