Nagu arvata oli, pani lõplikult minu Paf-i lõppsaldo paika kõige esimesena tehtud ennustus, Eesti sportlaste võidetud medalite arv. No ei tulnud kahjuks seda teist medalit kusagilt, kuigi võimalusi oli ohtralt. Lugeja ärgu minu ütlusest etteheiteid meie sportlastele siiski otsigu. Lausa üksteist esikümne kohta olümpiamängudelt näitab ehedalt, et koondise ettevalmistus oli hea ja paljud sportlased olid valmis olümpial esinema oma maksimumi lähedal või selle lausa ületama. Parim näide oli kindlasti Rasmus Mägi võimas Eesti rekord 400 meetri tõkkejooksu olümpiafinaalis. Martin Kupperi medalikolmikust välja jäämine oli näide sportlikust draamast kõige ehedamal moel. Olen valmis oma mütsi ära sööma kui lähema paarikümne aasta jooksul nii paljud mehed viimasel katsel oma tulemust parandavad ja medalikolmiku täiesti pea peale pööravad.

Lõpetuseks veidikene statistikat ka. Minul õnnestus Paf-is täppi panna 16-st tehtud ennustusest täpselt pooled. Eesti sportlastele tehtud ennustustest õnnestus mul ära arvata kaks ennustust kuuest. Tundub vähevõitu, aga nende ennustuste puhul lähtusin pigem soovist näha meie sportlasi õnnestumas kui pelgalt mammonat taga ajada. Oma trumpalaks võin julgelt nimetada kergejõustikut. Olümpiamängude kuninglikul alal läks mul Paf-is pihta üle poolte tehtud ennustustest. Kaheksast tehtud ennustussedelist tõid kenad võidud mulle lausa viis piletit, nendest pikim kolme erineva ennustuse kombo. Kõige suurem pihta läinud Paf-i koefitsient oli mul 4,00 kuna Martin Kupper saigi oma olümpiadebüüdil Pekingi olümpiavõitjast Gerd Kanterist kõrgema koha. Indrek Sei võiduprotsent oli samuti 50. Temal läks 18-st tehtud Rio ennustusest Paf-is pihta üheksa. Suurima võidukoefitsiendi 2,70 tõi Indrekule venelanna Margarita Mamuni olümpiavõit iluvõimlemises. Kuku Raadio sporditoimetusel läks terve Rio olümpia peale Paf-is pihta vaid kaks ennustust 16-st! Nende meestega ma nelja aasta pärast Tokyosse luurele küll ei läheks. Parem karta kui kahetseda.

Indrek Sei ennustused

Olümpia mängud ongi selleks korraks läbi ja esmakordselt ennustades tulemusi pean tunnistama, et vaatamata sellele, et ega palju pihta oma ennustustega ei saanud, tegi selline lisa kniff panustamise näol vaatamise jälle teise nurga alt põnevamaks ja lisas ka hasarti juurde.

Kõige kindlam oleks muidugi panustada ennustusele, et OM’ kindlasti algab suurejoonelise avapeoga ja ka lõppeb sama vingelt, aga kui pisut rohkem süveneda erinevate alade tegijatesse, siis läbi põhjalikuma info on kindlasti ka spordialasid vaadates niisama lihtne, kui avamise juures, ennustada võimalike võitjad ja tulemusi ka seal. Mind aitas palju Paf’i koefitendid, kuid paari ala juures, nt. Golf ja Odavise, oleks tasunud järgida ka sisetunnet, sest just need sportlased, keda ma ei pannud võitjaks, aga oleksin tahtnud, olidki lõpuks võitjad ja veel päris hea koefitsiendiga.

Kokkuvõttes võib julgelt öelda, et võttes ennustamist ja selle läbi panustamist ikka ja ainult laheda lisahasardina spordi kõrval, on see tõesti lõbus viis spordivõistluste vaatamisele pisut vürtsi juurde lisada ja põnevust ning emotsioone tekitada nii enne kui ka pärast võistlust.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Erinevad koefitsiendid ja spordiennustuse pakkumised leiad Pafi kodulehelt.