"Sain vaadata kõiki treeninguid, ka kinniseid – peale ühe, see oli enne isikliku kontakti tekkimist [Dortmundi Borussia peatreeneri] Thomas Tucheliga. Nägin ka treeningmänge Sunderlandi ja Bilbao Atleticu vastu. Mõistagi oli suurepärane kogemus vestelda Dortmundi peatreeneriga poolteist tundi jalgpallist," sõnas Floras varem lisaks spordidirektori tööle ka põhimeeskonna peatreenerina tegutsenud Hurt intervjuus klubi kodulehele.

"Võib-olla kõlab see kummaliselt, aga nähtud treeninglaagri põhjal ei ole Flora esindusmeeskond tippklubide treeningmetoodikast harjutusvara mõttes märkimisväärselt maas. Samas Eestis tervikuna peab treeningute tase oluliselt paranema. Ja isegi siis, kui treeningud näivad väliselt tippklubidega võrreldes sarnased, peavad teadmised mängijate taktikalise ja füüsilise arendamise osas selle taga tõusma oluliselt kõrgemale tasemele. Mängija teadlik arendamine loob eelduse targa jalgpalluri väljakujunemiseks – räägin mängijast, kes mõistab pühendumise väärtust enda potentsiaali realiseerimisel."

"Samuti sain kinnituse Floraga seoses viimasel ajal tõstatatud küsimusele, kas headele inimestele saab üles ehitada tugeva jalgpallimeeskonna. See vastus on “jah, saab”. Konkreetne tulem oli ka Tucheli kutse Dortmundi mõnele kodumängule, koos võimalusega peale mängu arutelu jalgpallimängu üle jätkata," lisas 33-aastane Hurt.