Mõlemad eestlased said kvalifikatsioonis oma tööga kenasti hakkama ja edenesid lõppvõistlusele - Gerd Kanter oli 64.02-ga viies ning Martin Kupper 62.92-ga kümnes.

Esmakordselt pärast 2014. aastal Zürichis Euroopa meistriks tulemist suurvõistlusel kaasa teinud Robert Harting piirdus eelvõistlusel 62.21-ga ning oli alles 15. (Hartingu seeria x, x, 62.21). Tõsisest põlvevigastusest taastunud Londoni olümpiavõitja polnud ainus tuntud nimi, kes lõppvõistluselt eemale jäi. Lisaks temale tabas sarnane saatus ka rootslast Daniel Stahli, austraallast Benn Harradine'i, iraanlast Ehsan Hadadit, poolakat Robert Urbaneki ja jamaikalast Fedrick Dacresi.

Rio olümpiamängude esimene kergejõustiku medaliala tõi kohe uue maailmarekordi, kui etiooplanna Almaz Ayana nihutas 10 000 meetri jooksus senist tippmarki suisa 14,33 sekundiga, saades ajaks 29.17,45.

Varasem tippmark kuulus 1993. aastast hiinlannale Wang Junxiale (29.31,78).

Seitsmevõistleja Grit Šadeiko jaoks sai elu teine olümpiavõistlus paraku läbi juba avaalal, sest eestlanna jättis 100 meetri tõkkejooksu jalavigastuse tõttu esimese tõkke järel pooleli.

"Vigastada saanud lihasega pole tänavusel hooajal varem probleeme olnud. Varem küll - eelmise aasta talvel tõmbasin sama lihase ära," kommenteeris Šadeiko oma vigastust.

"Eile tegin rutiinse treeningu: soojendusjooks, võimlemine, venitamine, jooksuharjutused. Kõik oli korras, midagi kusagilt tunda ei andnud. Ka tänasel võistluspäeval tegin kõik harjumuspäraselt: soojenduseks sörkjooks, lahtijooksud, venitused. Järgnesid tõketele pealejooksud. Esimesel korral üle ühe tõkke, teisel korral üle kahe, ja siis see juhtuski - teisel tõkkel käis jalast raksakas läbi...," selgitas Šadeiko.

Kõrgetasemelist naiste seitsmevõistlust juhib nelja ala järel küll Londoni olümpiavõitja Jessica Ennis-Hill, ent avpäeva kõige erilisemad tulemused pakkusid Katarina Johnson-Thompson ning Nafissatou Thiam, kes ületasid kõrgushüppes absoluutsest maailma tippklassist 1.98. Tegu on seitsmevõistluse maailmarekordi.

Kati Tolmoff sai Rio olümpia sulgpallivõistlustel kaotuse kõrvale võidu, alistades hoolimata avageimi ülisuurest kaotusest Hong Kongi esindaja Pui Yin Yipi 5:21, 21:13, 21:19.

Oma viimasel suurvõistlusel osalev Tolmoff asub maailma edetabelis 66. kohal, võidetud vastane 32 rea võrra kõrgemal.

Sulgpallur Raul Must kaotas Rio olümpial oma avamängus maailma viiendale reketile, taanlasele Jan Jörgensenile kindlalt, 8:21, 15:21.

Kui avageimi võitis MMi pronksmedaliomanik kindlalt, siis teises suutis eestlane Jörgensenile oluliselt rohkem vastu hakata. Nii mõnedki pallivahetused venisid väga pikaks ning pakkusid põnevaid lahendusi.

Rio de Janeiro olümpia kuulsaimad eestlased on kahtlemata õed Luiged, kellest on kuulnud pea kõik siinsed ajakirjanikud.

USA ühe suurima telekanali NBC spordireporter Gadi Schwartz, kes täna kolmikõdedest maratonijooksjaid Lilyt, Liinat ja Leilat intervjueeris, rääkis Delfile ja Eesti Päevalehele, kuidas ta isegi Eesti kohta infot otsis.

Sir Bradley Wigginsist sai Suurbritannia kõigi aegade edukaim olümpiasportlane, kui britid püstitasid Rios trekisõidu meeskondlikus jälitussõidus koguni kaks maailmarekordit.

Wiggins koos meeskonnakaaslaste Edward Clancy, Steven Burke`i ja Owain Doull`iga võitsid 4 km distantsi finaalsõidu Austraalia vastu ajaga 3.50,265.

Suurfavoriit USA pääses Rio olümpiamängude korvpalliturniiril ehmatusega, kui alistas Serbia meeskonna ootamatult tasavägiseks kujunenud mängus vaid 94:91.

Ühe võidu kõrvale kolmanda kaotuse saanud Serbia andis ameeriklastele vägeva lahingu. Kuigi avaveerandil jäädi korraks juba 5:23 kaotusseisu, tulid serblased mängu tagasi ning kohtumise viimane minut algas ameeriklaste kõigest kolmepunktilises (94:91) eduseisus. Lõpusekunditel oli Serbial hea võimalus ka viigistamiseks, ent Bogdan Bogdanovici kaugvise ei tabanud.

Kõigi aegade edukaim olümpiasportlane Michael Phelps pidi Rio olümpial 100 meetri liblikujumises leppima hõbemedaliga, kui tema eest näppas kulla Singapuri ujuja Joseph Schooling.

21-aastane Schooling ujus finaalis välja olümpiarekordi 50,39 ja tõi Singapurile läbi aegade esimese olümpiakulla. Phelps sai ajaks 51,14 ning kuna täpselt sama resultaadiga lõpetasid ka Chad le Clos ja Laszlo Cseh, anti sellel ala välja koguni kolm hõbedat.