Kuu aega tagasi Eestile ajaloo esimese juunioride Euroopa karikaetapi võidu toonud Räppo pani tänasele edule aluse juba rattarajal, liikudes teiste ees jooksurajale enam kui minutilise vahega. Tõsi, Elva võistluselt puudusid küll sellised kodumaised ässad nagu Harri Sokk ja Mart Suurkivi, ent Räppo viimase aasta arengut vaadates on selgemast selge, et temaga sammu pidada ei ole enam kellegi jaoks lihtne ülesanne.

Viimast sai Elvas omal nahal tunda ka varasem Elva Linnatriatloni kahekordne võitja Hans Korman, kellest Räppo täna kindlalt paremaks osutus. Kahe esimese vahe finišis oli lõpuks Räppo kasuks 53 sekundit. Esimesel jooksuringil visalt Kormani tempos püsida suutnud Elva oma noormees, Johannes Sikk, leppis kolmanda kohaga, kaotust võitjale 1 minut ja 32 sekundit.

Sarnaselt Räppole näitas naiste arvestuses sama kindlat ja võidukat minekut Katrin Zaitseva, kel võistlusdistantsi läbimiseks kulus aega 1:09:52. Varasemalt ujumises nii noorte- kui täiskasvanute arvestuses rohkelt medaleid ja meistritiitleid kogunud Zaitseva otsus triatlonispordile pühenduda sündis alles möödunud hooajal. Selle ajaga on perspektiivikas neiu suutnud sprindidistantsil tulla juba Eesti meistriks ning võitnud triatloni karikasarjas hõbemedali.

Ka Zaitseva oli Elvas kindlal liidrikohal juba jooksuetapi alguses, jälitatuna Eesti noortekoondise liikme Anette Halliku ning möödunud hooaja karikavõitja Alma Sarapuu poolt. Finišijoon ületatigi samas järjestuses. Hallik kaotas Zaitsevale teisena 1 minutit ja 19 sekundit, Sarapuu kolmandana 1 minut ja 28 sekundit.

Järgime karikasarja etapp toimub kahe nädala pärast Tallinnas, mis ühtlasi on ka triatloni Eesti meistrivõistlusteks.