Võistlus kujunes Seimi jaoks keeruliseks. Rebimise avakatse 185 kiloga ebaõnnestus. Teisel sai ta selle siiski ülesse, kuid uut Eesti rekordit märkiv 191 oli täna liiast. Tõukamises kerkisid üles 235 ja 239 kilo kaaluvad kangid, kuid 250 ehk kaks kilo enam kui rahvusrekord ei alistunud. Lõpptulemuseks jäi 424 ehk 14 kilo vähem võrreldes Houstoni MMiga.

Dopingukontrolli kutsutud Seimi esimene kiire kommentaar: "Ilmselgelt ei jää ma tulemusega rahule. Mul ei olnud parimat päeva. Samas olla kolmas kord tiitlivõistluse medalil pole ju paha. Rebimisel oli 191 kiloga üsna napikas. Usun, et rebimises on 200 vorm varsti olemas. Tõukamises tuli 250 kilo rinnale kergemalt kui Houstonis 248. Ma ei ole lihtsalt veel teinud piisavalt klassikalist tõstmist ja pole head tunnetust. Enne olümpiat saab teha kolm kuud klassika ettevalmistust."

Ülihead vormi näitas Gruusia üliraskekaallane Laša Talahhadze. Ta viis rebimises Euroopa rekordi 212 kiloni. Tõukamises teenis ta esikoha 251 kiloga. Kokku seega esikoht tulemusega 463 kilo. Teiseks tuli armeenlane Gor Minasjan 442 kilo, kolmas oli Seim (424 kg) ja neljas tšehh Jiri Orsag (424 kg). Rebimises oli Seim viies ja tõukamises Talahhadze järel teine. TULEMUSED

ENNE VÕISTLUST

Novembris peetud Houstoni MMil tõstis üliraskekaalus (+105 kilo) võistlev jõumees Eesti rebimise rekordi 190 ja tõukamise margi 248 kiloni. Treener Alar Seimi hinnangul peaks vorm olema võrreldav MMi ajaga. Väga tõsiseid medalipretendente on peale Seimi kolm: grusiinist suursoosik Lašha Talahhadze (MMil rebis 207 ja tõukas 247), grusiinist tiitlikaitsja Irakli Turmanidze (EMil tõstis 201 ja 234) ja MMil üldarvestuses vaid ühe kiloga eestlase seljataha jäänud Gor Minasjan (MMil tegi 203 ja 234). Muidugi ei saa välistada võimalikke üllatajaid ega põrumisi.

Kuna eraldi arvestust peetakse lisaks kahevõistlusele ka rebimises ja tõukamises, on kõigil võimalus võita rohkem kui üks medal. Seimil rebimises väljavaateid esikolmikusse jõuda ei ole – see on ta nõrgim ala ja peale mõni aeg tagasi põetud viirushaigust pole selles tõsteviisis head hoogu leitud. Küll on tal aga reaalne võimalus võita tõukamise võistlus ja ka kokkuvõttes pjedestaalile tulla.

B-grupi võistlus algab kell 10, Seim võistleb A-grupis, mis alustab 17.55. Delfi kajastab võistluspäeva jooksvalt. Twitteri teemaviiteks #martseim.