Avavoorus oli Ratas kogunud parimana 55, Sõõrumaa 37 ja Tõniste 29 häält. Enne teist hääletamist esines Tõniste avaldusega, kus palus oma toetajatel asuda Sõõrumaa taha, kuna tema võidu korral saaks Tõnistest asepresident.

EOK täitevkomiteesse pääsesid Urmas Paet, Anne Rei, Karol Kovanen, Toomas Tõnise, Marko Kaljuveer, Riho Terras, Oliver Kruuda, Reet Hääl, Hanno Pevkur, Helir-Valdor Seeder, Mihhail Kõlvart, Mati Alaver, Erki Nool ja Kristjan Järvi.

"Tahan tänada kõiki selle eest, mida koos teie ja kõikide oma konkurentidega oleme pidanud läbi elama. Oleme kõik sellest võitnud. Aitäh sulle, Jüri sellise võistluse eest. Aitäh, Tõnu! Aitäh kõigile teile! Nägin täna und, et ma võitsin Jüri Ratase ees kahe häälega ja minu kõne algas sellega: "Tõstke käed üles need kaks, kes mind sellesse seisu panid!" Luban teile, kallis spordirahvas, et ma lähen edasi ja toon teisi ka kaasa. Luban luua sellise juhtimissüsteemi, et mul ei ole häbi olla aasta pärast täiskogu ees!" ütles Sõõrumaa oma võidukõnes.

Hiljem andis Sõõrumaa sõna ka Ratasele, kes ütles: "Ma tunnustan kogu sporti, tunnustan teid. Arvan, et oleme väga tugeva meeskonnana hoida seda spordi teemat viimased kolm kuud üleval ja väga hästi fokusseerituna. Suur tänu, et olete kaasa tulnud nende debattidega! Mõtlesin pärast tulemuste väljakuulutamist, et minu generatsioon on üles kasvanud ETV suusaülekannatega. Mõtlesin Lake Placidi olümpia finišile, kus Wassberg võitis Mietot ühe sajandiksekundiga. Vaatasin hommikul, kuidas Kobe Bryant lahkus mängust. Mõtlesin, et kirjutan Facebooki, et ta viskas 61 punkti. See oleks nii hästi kokku läinud! Aga oli 60 ja ma ei pannud seda Facebooki! Aitäh teile!"