Eriti tihedas meeste konkurentsis Ralf Tribuntsovi ja Martti Aljandi ees parima meesujuja tiitli endale napsanud Martin Liivamägi sõnul oli tema eelis EM-i kõrge 7. koht. "Sel aastal ei tulnud see tiitel kindlasti kergelt. Ralfil oli ju minust parem pikaraja MM-i tulemus, aga ilmselt mängis minu kasuks sel aastal see, et lühiraja EM-il üllatasin just oma kõrvalalal ja tegin seal hea tulemuse," analüüsib Liivamägi, kelle sõnul on hetkel konkurents viimaste aegade tugevaim.

"Ma ei mäletagi sellist aega, kui ühe ala peal on nii suur konkurents," viitab Liivamägi enda kõrval just rinnuliujujatele Martin Allikveele, Filipp Provorkovile ja Martti Aljandile. "Aga see on meile kõigile väga hea, sest konkurents paneb veelgi enam pingutama," võtab Liivamägi jutu kokku. Nagu kõikidele teistele Eesti tippudele, on ka Liivamägi selle aasta eesmärgid seotud just suveolümpiaga. "Suund, mille kallal tööd teha, on selge ja teeme tõsist tööd olümpia nimel," rääkis 2015. aasta Eesti parim meesujuja.

Mida tähendab Eesti parim naisujuja 2015 tiitel Romanjukile? "See tähendab mulle väga palju ja annab mulle veelgi rohkem motivatsiooni edasi trenni teha. MM-il sain 31. koha ja purustasin ka Eesti rekordi, kuid minu selle hooaja suurimad eesmärgid on siiski seotud olümpiaga. Tahan täita oma lapsepõlveunistuse ning ujuda olümpial," rääkis Maria ja kinnitas, et koos treeneriga ollakse õigel teel. Just Romanjuki treener Dmitri Kapelin valiti 2015. aasta parimaks treeneriks. "Ma olen väga õnnelik oma treeneri üle. Ta on range, aga õiglane ja ma hindan seda," sõnas Romanjuk.

Aasta treeneri auväärse tiitli nimel oli tihe rebimine Kaja Haljaste, Ain ja Heidi Kaasiku ja Dmitri Kapelini vahel. 2015. aasta parimaks tunnistati Martin Allikvee ja Maria Romanjuki maailmameistrivõistlustele ning Daniel Zaitsevi ja Nikita Tsernõševi juunioride Euroopa maailmameistrivõistlustele viinud Dmitri Kapelin. Parima meesjuuniori tiitli napsaski endale just Kapelini hoolealune Daniel Zaitsev, parimaks naisjuunioriks tunnistati Margaret Markvardt. Poiste klassi parimaks tunnistati Kregor Zirk, tüdrukute klassi võidu sai Ilona Maide.

Lisaks autasustati ka tali-, avavee- ja mastersujujaid. Eesti taliujujad nr 1 on Kinne Tõnnison ja Bruno Nopponen, kellest viimatimainitu tunnistati ka parimaks avaveeujujaks. Avaveeujumise parima naise tiitli pälvis Meribel Saar. Mastersujumise parim mees on mastersujumise MM-il esikoha pälvinud Aleksandr Baltištšev, parim naine on Eve Virkkunen.

Samuti tunnustati Eesti Ujumisliidu tänuüritusel parimaid parasportlasi. Parimaks naiseks tunnistati Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee ujumise maailmameistrivõistlustel Glasgows 100m seliliujumises 8. koha saavutanud Brenda Tilk. Parim mees aga on Kardo Ploomipuu, kes tõi samalt võistlustelt koju 100m seliliujumise neljanda koha ning sai nii kuld- kui ka hõbemedali liikumispuudega sportlaste rahvusvahelise spordiorganisatsiooni IWAS maailma mängudelt. Juunioride klassis valiti parimaks Elisabeth Egel, parim meesjuunior 2015 Matz Topkin.