Šveitsi võimud kinnitasid, et tegutsesid USA võimude korraldusel, kes usuvad, et nende kontodega on liigutatud altkäemakse, mis viisid kümnete kõrgete jalgpalliametnike arreteerimiseni.

"USA võimud palusid meilt 50 kontoga seotud dokumente erinevatest pankadest, läbi mille on liigutatud korruptiivset raha," ütles Šveitsi justiitsministeeriumi pressiesindaja ajalehele Tages-Anzeiger.

Ministeeriumi sõnul on kokku külmutatud kümneid miljoneid Šveitsi franke. Ajaleht spekuleerib numbritega 50-100 miljonit franki. Mitmetel uurimise all olevatel FIFA ametnikel arvatakse olevat Šveitsi pangakontod, sealhulgas endisel Lõuna-Ameerika jalgpalliliidu juhil Nicolas Leozil.

Täna algas FIFA peakontoris Sepp Blatteri ja Michel Platini ülekuulamine seoses 2 miljoni Šveitsi frangi suuruse maksega, mille FIFA president tegi oma prantslasest kolleegile enda väitel Platini teenete eest FIFA-le aastatel 1998-2002. Uurijad kahtlustavad aga, et sellega üritas Blatter osta Platini toetust 2011. aasta FIFA presidendivalimistel.

"Hagejad süüdistavad mind Platinile raha andmises mitte töö eest, mis ta oli teinud, vaid selleks, et ma midagi saaks. Aga mida? Sellel pole mingit seost 2011. aasta FIFA presidendivalimistega," ütles Blatter väljaandele Die Weltwoche.

Esmaspäeval pidid Šveitsi valitsuse liikmed parlamendi ees vastama küsimustele, kas nende eesmärk on koostöös USA võimudega FIFA lõplikult kinni panna. Valitsuse sõnul nad hetkel riigi sekkumist FIFA töösse ei kaalu, kuid ei välistanud sellist teguviisi tulevikus.