Esimene poolaeg lõppeski piirilinna külaliste kindlal eduseisul 48:21. "Valga mängis niipalju targemalt ning nad nägid meie käike ette. Meil polnud enam häid lahendusi - vastane pärssis piisavalt meie mängujoonist, mistõttu jäime hätta," selgitas noortekoondise treener Rauno Pehka.

Pehka jätkas: "Kui vaadata protokolli, siis näeme, et me võitsime laua. Kuid protokoll ei ole ses mõttes adekvaatne, et me tegime nii palju rohkem pallikaotusi (25-10), et nad ei saanudki eriti oma kaitselauda võtta... Ka tegid nad omajagu vaheltlõikeid, mis tähendas nende kasuks palju kiireid ja poolkiireid edukaid lahendusi. Nii ei saa meie "edu" lauas üks-ühele võtta."

"Kui Valga oma pikad välja võttis, muutus mäng võrdseks," tõi Pehka siiski esile positiivse noodi. See näitab, et täna hõreda koosseisuga Audentesel on sisu ja võimekust heidelda küll, kui vaid võimu rohkem oleks. "Lisaks Madis Soodlale, kellest ammu puudust tunneme, oli täna eemal ka Siim-Markus Post, kel on väike seljaprobleem - ta polnud päris 100 % valmis mängima ja jäi kõrvale," selgitas Pehka.

* * *
Valga-Valka oli parem korvisöötude skaalas - 21-12, Audentes niisiis lauas 34-33, pallikaotused, nagu öeldud, noortel 25 Valga-Valka 10 vastu. Kahesed Valga kasuks 51 vs 49 %, kolmesed Valgale 45 vs 35 % (külalistel 31/14), vv Audentese kasuks 100 vs 50 %.

Jekabs Rozitis tõi võitjatele 16+9lp, Edgars Kruminš 15+7+3, Kristaps Kanbergs 14+4+5, Kristjan Evart 13+5+3, Martins Berkis 11p ning Valmo Kriisa ja Kalvis Kruminš 9p.

Noortekoondise edukamad olid: Kristian Kullamäe 18+5+2, Kregor Hermet 12+6+2, Taavi Jurkatamm 10+4lp, Sander Raieste 6+4+3, Ron Arnar Pehka 6+4+2, Carlos Jürgens 5+4lp, Heivo Parrol 4+4lp.

Hooaja senise käigu ja mängupildi kohta lausus Pehka: "Vastased on meist loomulikult füüsiselt tugevamad, kogenumad ja ka taktikaliselt üle. Enam-vähem saab siiski hooaja algusega rahul olla; võidurõõmu maitsta pole veel saanud, aga TÜ/Rocki ja TTÜ-ga pidasime kuni viimase veerandini sammu.

Loodetavasti saavad noored mehed siit individuaalselt just seda karastust ja tarkust, mida me ootame ja loodame. Arenguruumi on kõigil ja kõiges. Ütlen siis lõpetuseks: vastased on meist olnud paremad, aga mõnes asjas pole märgid üldsegi halvad."