"Ma pole kümme aastat tööd ega midagi teinud. Tervis ei luba - puue. Ajukasvaja. Mul on olnud neli operatsiooni ning rohkem ei tohi teha. Ohtlik. Pea tuleks lahti lõigata, kuid siis ma käiks ülejäänud elu kiivriga," rääkis ta.

"Juunis tehti mulle Saksamaal uuring, mis läks maksma 5500 eurot. Mu Venemaa sõbrad maksid. Tänud neile! Nad ütlesid, et mul on vaja teistugust süsti. Toimeaine on sama, kuid teise firma oma."

"Meie oma meditsiinisüsteem on selline: et saada ravimit, peab ootama, millal see nimekirja lisatakse. Kui seda nimekirjas pole, ei saa riik sind aidata. Seda uut ravimit pole veel nimekirjas. On öeldud, et ilmub jaanuaris. Kaks kuud pean kannatama."

Pikkuus räägib, et on rasket haigust põdenud 25 aastat: "Alguses ei olnud mul üldse midagi maksta. Üks süst, mida tuleb teha iga kuu, maksab 1100 eurot. Kolm ja pool aastat maksin, siis sai raha otsa. Enne seda oli kõik kontrolli all. Pidin olümpiakulla 20 000 dollari eest maha müüma, et võlgu maksta."

Pikkuus ütleb veel, et võiks teoreetiliselt tööle minna, kuid saaks siis vähem palka, kui ta praegu töövõimetuspensioni teenib. "Ma võin töötada, aga süsteem on selline: kui ma lähen tööle, kaotan oma pensioni. Ma saaks palka, mis on umbes sama suur kui pension, kuid kaotan selle pealt tulumaksu 26 protsenti - siuhh, lihtsalt läinud."