Tartus oli kolmel päeval üheksas koolis ja kokku 11 trennis kohal 980 last I.-IV. klassist. „100 Kooli“ üheksa Tartu kooli olid: Tamme Kool, Veeriku Kool, Miina Härma Gümnaasium, Karlova Kool, Variku Kool, Kivilinna Kool, Raatuse Kool, Descartes' Kool, Kesklinna Kool.

Tartus käisid abis Rocki mängijatest Brian Harper, Evaldas Žabas, Karolis Petrukonis, Marek Doronin, Saimon Sutt, Timo Eichfuss, Kent-Kaarel Vene ja Kristen Meister. Rocki treeneritest olid kohal Rein Raam, Gert Prants, Olari Narits, Raido Rebane (kes on ka Karlova koolis õpetaja), Kaiti Vasiljeva.

Tartu Kalevi tüdrukutest olid kohal Marta Vals, Liisi Roosvald, Kadi Kals, Eliise Järve, Tartu Ülikool/Kalevi naiskonna mängijatest Kadri Uiga, Doris Park, Agnes Kask ning Tallinna Ülikooli naiskonnast veel mullu TÜ eest mänginud Janeli Lilleallik. Samuti olid kõigeti abiks Tartu Kalevi treenerid Maarja Kalma, Kaire Asi ja Kristin Tamberg.

“Tartu on selline linn, kus oleks võinud teha ka teise samasuguse tiiru koolides. Minuga võttis neil päevil ühendust veel kolm-neli Tartu kooli ning Tartu ümbrusest veel paar kooli, et kutsuda Korvpalliliidu kooliprojekt enda juurde,“ sõnas Harri Ausmaa, „100 Kooli“ koordinaator ja läbiviija.

Ta lisas: „Loomulikult on Tartu-siseselt koolidel väga erinevad võimalused – nii saali, varustuse kui õpetajate osas. Käisime mõnes koolis, kus võimla põrandal ei saanud palli põrgatadagi kuni luksuslike saalideni välja. Kuid eks ole Tartu ses mõttes nagu kogu Eesti koolide ja elu spekter. Sära, mille korvpallimäng laste silmades tekitab, on sarnane õnneks kõikjal Eestis.“

Reedel on „100 Kooli“ külas Viimsi kandis ning Ausmaa usub, et seal lüüakse kõik senised rekordid. „Olen üpris kindel, et tulevad meie projektis kõige suuremate arvudega koolid ja tunnid. On ju Viimsi Kooli hüüdlausegi: „Maailma suurim eestikeelne kool“ ning seal peaks algklasse olema igas astmes kuus.“

Nii et kui tänaseks oli projektis korvpalliõppest osa saanud 2545 last, siis reede pärastlõunaks on see number kaugelt suurem. Ausmaa sõnul on reaalne et „100 Kooli“ projekti „osa kahte“ saaks juba täna täiendada 75 kooliga. 100 kooli visiidi järel oleks teist sada ilmselt ootenimekirjas.

„Olen enne igat tundi küsinud koolijütsidelt kolme küsimust: kas lapsed teavad mis mäng on korvpall, teiseks kas nad on kehalise kasvatuse tunnis või kasvõi hoovis korvpalli mänginud ja kolmandaks, kas nad on käinud või käivad trennis. Senistes koolides on esimesele küsimusele vastanud pea sada protsenti jaatavalt, teisele ca 75 % tõstnud käe ning kolmanda puhul on igas tunnis ca 5-10 last, kes astuvad ette. Selline on üldpilt,“ selgitas Ausmaa.

Vaadake ka pildigaleriisid näidistundidest Basket.ee kodulehelt aadressil http://www.basket.ee/et/galleries ning kel huvi projekti ning treeningrühmade kohta, see külastagu lehte aadressil – http://www.basket.ee/et/tuletrenni.

"100 Kooli" projekt saab teoks tänu Swedbankile, Ramirendile, Sprite'ile, Peak'ile, Ball Z-le, FIFAA-le, Eesti Korvpalliliidule, Alexela KMLile ja G4S Noorteliigale.

Näidistunnis õpetatakse erinevaid korvpalliharjutusi, elemente ja tehnikat. Igale kohale tulnud koolile antakse üle korvpallivarustus (särgid, pallid, õpikud, jm). Kehalise kasvatuse õpetajad on läbinud Tallinnas esimese suurema koolituse.

„100 Kooli“ lähemad näidistreeningud toimuvad:

Reede 25. september (Harjumaa)
kell 9.05 Viimsi Kool
kell 10.05 Haabneeme Kool
kell 12.00 Randvere Kool

Esmaspäev 28.09-neljapäev 1. oktoober september

Algab turnee mööda Ida-Virumaa koole – kokku 13 kooli. Alustame Narvast ja Toilast, misjärel oleme Sillamäel terve päeva, seejärel Kundas, Avinurmel, Maidlas ja Lüganusel ning lõpuks käime ära Kohtla-Järvel, Kohtla-Nõmmel ja Jõhvis. Nendega koos on täis 38 kooli, kus käidud.