Eesti koondise algkoosseis Andri Aganits, Martti Juhkami, Rait Rikberg, Andres Toobal, Henri Treial, Robert Täht ja Oliver Venno tegi kohe ilusa alguse ja võitis avageimi kindlalt 25:9. Seejuures meie esimesest 11 punktist koguni seitse tulid lätlaste omavigadest. Teises geimis lõunanaabrite mängupilt paranes, ent Eestit see ei kõigutanud ja 23-minutilise heitluse järel oli meie meeskond parem 25:16. Kahe geimi järel oli lätlaste rünnakuprotsent kohtutav, sest 52 tõstest oli meeskond realiseerinud vaid kaheksa.

Kolmandas geimis tuli Andri Aganitsa asemel platsile Timo Tammemaa ja diagonaalründaja positsioonil sekkus Renee Teppan. Mängupildis muutus see, et lätlased suutsid meiega ühte sammu astuda teise tehnilise mõtlemispausini, ent seejärel kallutas Eesti koondis geimi numbritega 25:18 enda kasuks.

Kahes viimases geimis teenisid mänguaega ka Kusti Nõlvak, Kevin Soo ja täiskasvanute koondises debüüdi teinud Denis Losnikov ning Rauno Tamme. Mõlemad lisageimid võitsid aina paremasse hoogu läinud lõunanaabrid, olles paremad numbritega 25:20 ja 25:19.

„Arvestades seda, et tulime mängule raske treeningnädala pealt, on normaalne, et sekka tuleb ka üsna palju omavigu. Järgmises mängus on eesmärk nende hulka vähendada," lausus mängu kokkuvõtteks Eesti rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Crețu. Läti koondis teenis meie eksimustest 39 punkti, meie nende omadest 37, ent neist enam kui pooled ehk 20 tulid kahe esimese geimi jooksul.

Kohtumise parimana tõi ainsa Eesti mängijana terve matši kaasa teinud Robert Täht 16 punkti, Renee Teppan lisas 14 ja Martti Juhkami 13. Vastuvõtul oli Eesti meeskond parem 57-51, rünnakuprotsendilt olime lõunanaabritest üle 45-35. Väga selge paremus tuli aga välja blokitöös, kus Eesti teenis 17, vastased aga vaid viis punkti ehk terve meeskonna peale kokku sama palju kui meie poolel Henri Treial neid üksi kogus.

Meeskonnad on uuesti vastamisi juba homme. Audentese spordihoones algab kohtumine kell 17:30 ja see on pealtvaatajatele tasuta.