Eesti meessõudjad on taasiseseisvumisajal toonud olümpiamängudelt, maailmameistrivõistlustelt ja Euroopa meistrivõistlustelt koju 12 medalit. Ent viimase MM-i medali võitmisest kahepaadil lahutab juba kuus ja neljapaadil isegi üheksa aastat ning Londoni olümpial tuli meie neljapaadil leppida neljanda kohaga. Ka sel kevadel pole Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Sten-Erik Anderson ja Allar Raja neljapaatide tippkonkurentsis soovitud tasemele tõusnud. Nii esimesel maailmakarikasarja etapil Sloveenias kui ka Euroopa meistrivõistlustel Poolas jäid nad medalisõidust välja.

Miks kevadel Kaur Kuslapi asemel kvartetiga liitunud Endrekson pole meeskonnakaaslaste sõudestiiliga kohanenud? Kas kehalise vormi parandamine võiks aidata meestel panna paati kiiremini libisema? Kuivõrd oleneb tehnilistest ebakõladest jagu saamine üksteise usaldamisest?

„Suurmeistrite” saatejuht Anu Säärits käis neile küsimustele sõudjate treeningul vastuseid otsimas ning arutelu nelja sõudjaga jätkub stuudios.

Saate teises osas räägib ERR-i sporditoimetuse maikuu parimaks sportlaseks valitud Tanel Kangert oma katsumustest Itaalia velotuuril ja rollist Astana meeskonnas.

Televaatajad saavad arvamust avaldada sotsiaalmeedia vahendusel – kommentaarid on oodatud nii enne saadet kui ka saate ajal ERR Spordi Facebooki lehel ning Twitteris, kasutades teemaviidet #suurmeistrid.

Saade „Suurmeistrid” on eetris algusega kell 21.40 ETV2-s.