Ennekõike jooksumehena tuntud Ivanov (võitnud 2013. aastal ka Tartu Linnamaratoni) on ka varasematel aastatel Tartu Nelikürituse sarjas pärast Jooksumaratoni liidriks asunud. Tartu Maratoni 56. kohale pani ta Jooksumaratonil kõrvale tugeva neljanda koha, teenis sellega ka 15 boonuspunkti ja tõusis senisest liidrist Vahur Teppanist mööda. Ivanov on kahe alaga kogunud 2057,8 punkti.

Teppan lisas oma Tartu Maratoni kümnendale kohale 17. koha Jooksumaratonil ja langes teiseks. Tema on kogunud kahe alaga 2045 punkti. Kolmandaks tõusis aga Taavi Kaiv, kes Tartu Maratoni 27. kohale pani Jooksumaratonil kõrvale 33. koha, punkte kokku 2039,2. Edasi tulevad juba punktiliste vahedega Ago Veilberg, Rait Pallo, Priit Kajari jt.

Kahe varasema aasta Tartu Nelikürituse valitseja Allar Soo ei saanud paraku Jooksumaratonil osaleda ning langes seetõttu esimeste hulgast praegu välja. Kuid Soo jaoks ei ole kõik sugugi kadunud. Tänu uuele Kuubiku formaadile, kus kuuest alast läheb kirja neli, on Sool veel võimalik Jooksumaraton asendada mõne teise alaga – näiteks suvise Rulluisumaratoni või sügisese Tartu Linnamaratoniga

Arvestades Soo ühtlast tugevat taset on ta kindlasti endiselt üks favoriite tõusmaks aasta lõpus esikolmikusse. Ära ei tohi unustada ka tugevaid rattamehi ja rulluisutajad, kelle etteasted on alles ees. Näiteks on hetkel väga tugeval 16. kohal eelmise aasta Tartu Rulluisumaratoni võitja Kert Keskpaik. Lisaks on ta ka hea rattasõitja ning seega võib hakata esimesi juba Rattaralli ajal kollitama.

Tänavuse Tartu Maratoni võitnud Tatjana Mannima on ka pärast Tartu Jooksumaratoni Kuubiku liider. Tänu Jooksumaratoni 161. kohale on ta kokku kogunud 2004 punkti ja on teisel kohal jätkavast eelmise aasta Nelikürituse võitjast Reeda Tuulast ligikaudu 22 punktiga ees. Tuulal punkte 1981,7, ta suutis Jooksumaratoniga vahet vähendada kõigest 4 punkti võrra.

Edasi lähevad naiste vahed juba suuremaks. Kolmandal kohal on 1952,3 punktiga Heleri Kivil ja neljandal kohal 1915 silmaga Anu Teppo.

Tartu Maratoni Kuubiku arvestuses on kahe alaga punkte saanud kokku 8453 inimest. Igaüks, kes osales sel aastal Tartu Maratonil ja/või Tartu Jooksumaratonil saab oma punktisummat vaadata Klubi Tartu Maraton kodulehelt.

Jooksumaratoni parim klubi oli Sparta Spordiselts

Klubide arvestuse võitis 33. Tartu Jooksumaratoni Sparta Spordiselts. Selles arvestuses läheb kirja viis parimat tulemust ühest klubist. Sparta viis parimat jooksjat olid Kaupo Sasmin, Raivo Alla, Tõnu Lillelaid, Kait Vahter ja Priit Kajari. Teiseks tuli SK ProRunner, kelle viis parimat olid Olari Orm, Kaarel Piip, Hanno Kindel, Pärtel Piirimäe ja Kaido Vahkal. Kolmandaks tuli Areal Team koosseisus Aimar Hussar, Rait Pallo, Sander Linnus, Paavo Rõigas ja Kaidar Hussar.

Firmadest võitis Jooksumaratoni Saint-Gobain Glass Estonia. Ka firmade puhul kehtib sarnane süsteem, kus arvestuses loeb viie parima jooksja tulemus. Saint-Gobaini viis parimat olid Hannes Veide, Juri Širokov, Henno Haava, Illar Lood ja Veiko Juurikas.

Teine oli Tallinna Lennujaama SK koosseisus Madis Rouhijainen, Ivo Stolfot, Peeter Kand, Raul Nikolajev ja Martin Maasik. Kolmandaks tuli Sportland koosseisus Risto Ülem, Tarmo Hõbe, Andres Hillep, Taivo Pallotedder ja Nele Laev.

Kuubiku arvestuses juhib klubidest samuti Sparta Spordiselts ja firmadest Saint-Gobain.

Klubide ja firmade arvestuse kohta saab täpsema ülevaate siit!