„Meie jaoks on alati oluline olnud, et sportimise rõõmu saaks tunda võimalikult palju inimesi ja nende hulgas ennekõike lapsed. Aga parku ei ole kõikide laste jaoks tee spordini niivõrd lihtne ja enesestmõistetav,“ põhjendas 33. Tartu Jooksumaratoni võistluste direktor Kunnar Karu selle-aastast heategevuslikku eesmärki.

Heateo Jooks toimub päev enne 33. Tartu Jooksumaratoni ehk laupäeval, 9. mail ja kavas on 4,3km pikkune distants, mis algab ja lõppeb Tartus, Tähtvere spordipargis. Rada võib läbida nii joostes kui ka kõndides.

Registreerimine toimub Klubi Tartu Maraton kodulehel ja stardipaigas kohapeal. Registreerimine on tasuta, stardinumbri kättesaamisel palutakse teha vähemalt 1€ suurune annetus, millele ravimifirma AS TEVA lisab 5€ iga osaleja kohta.

“Heateo Jooksu raames kogutud raha läheb Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile. Lastefond tasub ülekaaluliste laste tervisekooli treeningutes ja töötubades osalamise eest,“ selgitas Laste tervisekooli läbi viiva VIREO tegevjuht Merle Leiner.

„Laste tervisekoolis on põhirõhk treeningutel. Treeningute eesmärgiks on tekitada lastes huvi liikumise ja spordi vastu. Me ei aja taga sportlikke tulemusi vaid liikumisrõõmu! Lisaks treeningutele toimuvad tervisliku toidu valmistamise töötoad ja arutelud tervise teemadel,“ lisas Leiner.

Lisaks lastega, kellel on kehakaaluprobleemid, tegeleb Laste tervisekool ka nendega, kellel on muud terviseprobleemid, mis takistavad neil tavatreeningutel osalemist (nt astma, diabeet) ning ka neid, kes pole lihtsalt veel enda jaoks sobivat liikumisharrastust leidnud.

Sel aastal kolmandat korda toimuv Heateo Jooks sündis Tartu Jooksumaratoni võistluste direktori Kunnar Karu sõnul algselt soovist korraldada lasteürituste päeval midagi ka lastevanematele, kes oma võsukesi Tähtvere spordiparki saatma tulid.

„Tartu Dendropargi rajad on sobilikud selliseks lühikeseks mitte võistluse vormis peetavaks ürituseks ning sealt see mõtte liikuma hakkaski. Soovisime oma osalejatele pakkuda midagi teistsugust, mitte lihtsalt tavapärast jooksu- ja kepikõnniürituse lühidistantsi,“ rääkis Karu.

„Heategevuslik eesmärk sündis koostöös Lastefondiga. Lõppkokkuvõttes on ju oluline, et Tartu oleks parem paik elamiseks ja üks võimalus selleni jõudmiseks on aidata koos oma osalejatega neid, kes tõesti abi vajavad“.

9. mail algab Heateo Jooksu 4,3km pikkune distants Tartu Tähtvere spordipargis kell 12. Järgmisel päeval joostakse aga Otepää ja Elva vahel 33. Tartu Jooksumaraton, kus kavas 23km ja 10km distantsid.