Avapäeval sõidetud neljast kiiruskatsest võitsid kolm Rainer Aus – Simo Koskinen (Mitsubishi Lancer Evo IX). Päeva teisel kiiruskatsel näitasid parimat aega Harju KEK Rally Team poolt ette valmistatud Mitsubishi Lancer Evo IX sõitvad Timmu KõrgeErki Pints.

Reedese võistluspäeva järel on eestlastel absoluutarvestuses kolmikjuhtimine. 2015. hooaja esimese ralli avapäeva järel on liidrid Rainer Aus – Simo Koskinen, kelle edu kaasmaalaste Timmu Kõrge – Erki Pints ees on 10,16 ja Siim Plangi – Marek Sarapuu (Mitsubishi Lancer Evo X) ees 11,26 sekundit.

„Tänastel katsetel olid väga korralikud talvised tingimused. Kitsastel ja tehnilistel katsetel oli meil hea sõidurütm ning legend klappis. Õhtupimeduses sõidetud korduvkatsel olid tuled hästi paigas ning ei mäletagi millal viimati pimedas nii hästi sõitsin. Päeva viimasel katsel oli kohe alguses üks moment, kui sõitsime lume alt välja tulnud kivi vastu, kuid õnneks pääsesime vaid ehmatusega. Kuna hetkel sajab lund juurde, siis hommikul kontrollime teeolud ära ning siis vastavalt sellele valime ka sõidutempo. Nii öelda hullu panema ei lähe,“ sõnas Rainer Aus peale edukat Sarma ralli avapäeva.

Parima lätlasena lõpetas koduteedel sõidetava talveralli võistluspaar Jānis Berķis - Edgars Čeporjus (Mitsubishi Lancer Evo IX), kes kaotavad liidritele neljandana 46,15 sekundit.

Parima esiveolise ja EMV4 arvestuse võistluspaarina lõpetasid Sarma ralli avapäeva Karl Martin Volver - Margus Jõerand (Peugeot 208 R2).

EMV3 ehk DMACK Trophy sarja arvestuses juhivad peale nelja sõidetud talvist kiiruskatset Miko-Ove Niinemäe - Martin Valter (Peugeot 208 R2), kelle edu Oliver Ojaperv - Jarno Talve (Ford Fiesta R2) ees on 10,38 sekundit ja Rasmus Uustulnd - Imre Kuusk Talve (Ford Fiesta R2) ees 1.02.20.

DMACK Trophy on noortele mõeldud võistlussari, mille peaauhind on veel täpsustamisel, kuid kindlasti saab see olema sama kaaluga, kui eelmise aasta Juunioride meistrivõistluste oma. Selleks oli osalemine esiveolise autoga autoralli MM-sarja ühel etapil, Drive DMACK Fiesta Trophy valikürituse Shoot-Out arvestuses.

EMV5 klassi juhivad avapäeva järel Rainer Meus - Kaupo Vana (Lada 21073) ja EMV7 klassi Toomas Vask – Taaniel Tigas (BMW M3).

Avapäeval jäid rajaäärde N4 klassi sõitjad Egon Kaur – Annika Arnek, kelle Mitsubishi Lancer Evo IX mootorist kadus õlirõhk avakatse esimestel kilomeetritel. EMV3 arvestuses jäid avapäeval toimunud väljasõitude tõttu rajaäärde Ford Fiesta R2 võistlusmasinal võistelnud ekipaažid Sander Siniorg - Karl-Artur Viitra ja Roland Poom - Marti Halling.

Sarma ralli avapäeva tulemused: http://www.lrc.lv/?r=124&m=4

Teisel võistluspäeval ootab võistlejaid ees kuus kiiruskatset, kogupikkusega 81,80 km.
Hooaja esimese ralli võitjad sõidavad üle finišipoodiumi laupäeval kell 15:49.

Sarma ralli live tulemused, GPS tracking ja ralliraadio asuvad Läti autoralli meistrivõistluste ametlikul lehel www.lrc.lv.