Viimasel EM-i päeval toimusid välkmale võistlused ning lõppesid ka laupäeval alanud meeskondlikud võistlused kiirmales. Meeskondlikud võistlused lõppesid Eesti tiimidele edukalt, igas vanusegrupis saavutati poodiumikohad. Nooremas grupis U10 sai hõbemedali Eesti 1. tiim, pronks jäi Eesti 2. tiimile. U14 grupis jäi Eesti 1. tiim kolmandaks. Vanemas vanusegrupis oli Eesti esimene võistkond, kus mängisid ka Eesti esinumbrid Ottomar Ladva ja Mai Narva, teinud üsna ebastabiilse mängu, lõpetades esimesel päeval 4. kohal. Teine päev tuli kindlam ja kokkuvõttes tuli Eestile hõbemedal.

Välkmale individuaalsel võistlusel teenis Anastassia Sinitsina esikoha, jälle 100%-lise tulemusega, edestades teise koha omanikku kahe punktiga. Ta mängis väga kindlalt kogu turniiri väitel. Mai Narva sai 2. koha kuni 18aastaste neidude grupis, Georg Aleksander Pedoson 3. koha vanusegrupis B10 - temal oli varasemast kiirmalest saadud ka juba hõbemedal.

EM-i staariks tõusis 10-aastane Anastassia Sinitsina Narvast. Ta sai kindla esikoha kiirmale individuaalvõistlusel (see oli ka ainuke Eesti kuld selles distsipliinis), võitis välkmale individuaalvõistluse (ka see oli ainuke Eesti kuld), võitis maleülesannete lahendamise võistluse ja aitas Eesti U10 tiimi teisele kohale.

Anastassia ütles, et on koduse EM-iga rahul: "Olen tulemustega loomulikult rahul, erilist pinget ei olnud. Eestis on mängida tegelikult lihtsam. Mina kavatsen oma elu malega siduda ja minu suur unistus on võita MM-i tiitel absoluutarvestuses - mitte ainult naiste seas."

Eesti malekoondise esinumber, 15-aastane Mai Narva, kes alustas EM-i kahe järjestikuse kaotusega, lõpetas turniiri positiivsemalt. Ta võitis kõik ülejäänud individuaalsed mängud kiirmale võistlusel, mis tõi talle pronksmedali ja andis viimase pääsme superfinaali. Dramaatilises superfinaalis suutis ta lisapartii abil võita esikoha, mis tõi talle absoluutse EM-i meistritiitli. Lisaks on tema arvel välkmale hõbe, meeskondlik hõbe ning pronks maleülesannete lahendamises.

Eesti Maleliidu president Andrei Korobeinik sõnas, et tegemist oli Eesti male jaoks olulise üritusega, mis andis võimalust paljudele noormaletajatele tippvõistlusest osa saada: "2016. aastal võtame vastu juba täiskasvanute EM-i Pärnus, ja tänane üritus tõestas, et Eesti on tippmalevõistlusteks valmis. Eesti noormaletajad olid väga tublid, mina usun Eesti male tulevikku."